Ubp hükümetleri alışılmış şovlarına bir yenisini daha eklediler.

Hükümetin tepesindeki başbakan Sayın İrsen Küçük, Sağlık Bakanı Sayın Ertuğrul Hasipoğlu ve yatılı servislerden sorumlu müdür Ahmet Ulutekin, dün Girne Akçiçek Hastanesi'nde her zamanki şovlarına bir yenisini eklemekten geri kalmadılar.

Girne Akçiçek Hastanesi'ne ilave iki servisin açılışını yapan bu yetkililer çok da iyi biliyorlardı ki bahse konu servislerin çalıştırılabilmesi için yeterli hemşire ve ebe personelleri yoktur.

Türkiye Cumhuriyeti Büyük Elçiligi Yardım Heyeti'nden ve bölge insanından aldıkları bağışların karşılığında söz verdikleri, kadın doğum ve cerrahi servislerinin derhal Girne ve bölge halkına hizmet verecegi idi.
Ancak halkla dalga geçmeyi alışkanlık haline getirenler çokda iyi biliyorlardı ki ubp kurultayına yönelik 250 kişilik istihdam yapacaklarına bahse konu hastanelerimize 72 hemşire ve ebe istihdam etmiş olsalardı bu servislerin çok rahat hizmet vermesini sağlayabilirlerdi.

hHer iki delegeye bir istihdam politikasına seyirci olduğumuz bu günlerde, yatılı servislerde ve sağlık ocaklarımızda kaç personel açığı olduğunu bilmeyen daire müdürü, öncelikle Sağlık Bakanımıza sağlıklı bilgiler verebilirdi.

Biz Kıbrıs Türk hemşireler ve ebeler sendikası olarak her zaman söylediğimiz gibi, yine tekrarlamayı kendimize görev bilerek diyoruz ki, halka kusursuz,süratli ve kaliteli hizmet vermek sadece bina ve alet edavatla olması mümkün değildir,yetişmiş işinin ehli personelleri süratle istihdam etme işin en önemli bölümüdür.

Günün sonunda kendi halkıyla alay edercesine açılışlar yapıp, açılış yaptıkları birimleri bir saat sonra personel eksikliğinden dolayı kapısına kilit vuranlara sesleniyoruz, bu ülkeyi yönettiğinizi mi idda ediyorsunuz başbakan sayın İrsen Küçük , o zaman sizlere bir kez daha hatırlatalım, sağlık iş kolunda 250 hemşire ve ebe’ye acilen ihtiyaç vardır, ve iddia ediyoruz ki yapılması şart olan bu istihdamlardan mutlaka delege elde etme şansınızda oldukca yüksektir.

Bizler KT Hemşireler ve Ebeler Sendikası olarak Girne Akçiçek Hastanesi'nde yaşanan bu tiyatroya dur demek için ve yaptıkları bağışlar ile taktir toplayarak servislerin kurulmasını sağlayanların en doğal haklarıdır ki hizmet beklemektedirler, ancak bunun alt yatırımını yapmayarak günü kurtarma ve hava atmayı tercih edenlere karşı bizlerde bahse konu servislerin hayat bulup hizmet vermesini sağlamak için ve bununla birlikte yaklaşık bir yıldır Sayın Başbakan İrsen Küçük’ün masasında bekletilen hemşire ve ebe katrolarının yetkisinin almak adına 17/01/2013 Perşembe günü, 10:00 – 11:00 saatleri arasında bir saatlik uyarı grevi yapamacağımızı, tüm kamu oyu ve üyelerimize duyururuz.

saygılarımla ....


Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler sendikası
Başkan
Oğuz Köse

not;
uyarı grevinin ardından, saat 11:30 da halkımızın sağlığını tehtit eden bu tür olayları ve buna benzer olayları tabibler birliği ile değerlendirip saat 12:00’de kıbrıs türk tabibleri birliği lokalinde ortak basın açıklaması yapılacaktır. tüm basın, kurum ve kuruluşları önemle duyur, saygılarımızla davet ederiz.
 
Editör: TE Bilisim