Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesi önderi Dr. Fazıl Küçük ve  Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş, ölüm yıldönümleri nedeniyle, Lefke Avrupa Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından, bugün düzenlenen törenle anıldı.

Tören, bugün, LAÜ Rauf Raif Denktaş Eğitim Kompleksi Fuayesi’nde  “Lider Dr. Fazıl Küçük’ün Yaşamından Kesitler ve Bir Fotoğraf Tutkunu: Denktaş” konulu  fotoğraf sergisinin açılışının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

LAÜ’den yapılan açıklamaya göre, törene, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, TC Lefkoşa Büyükelçiliği Müşteşarı İbrahim Cem Şahinkaya, LAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Zafer, Rektör Prof. Dr. Ahmet Bülend Göksel, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Rektör Göksel, her iki lider için de söylenecek çok şey bulunduğunu ama esas olanın bu iki toplum liderinin kendi halkına mal olması olduğunu vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından, Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Özdağ, Eski KKTC Dışişleri Bakanı Vedat Çelik ve Emekli Büyükelçi ve Rauf R. Denktaş’ın Siyasi Danışmanı Çavlan Süerdem’in  konuşmacı olarak katıldıkları “Dava ve Devlet Adamı Denktaş’a Özlem” konulu panel gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilisim