Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesi önderi Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş, ölüm yıldönümleri nedeniyle, Amerikan Koleji Girne ve Lefkoşa yerleşkelerinde düzenlenen törenlerle anıldı.
Amerikan Koleji Girne Yerleşkesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Dr. Küçük’ü anma töreninde okul korosunun dinletisi ve şiir dinletileri yapılırken tören 9 C sınıfı öğrencilerinden Emre Ateş ve 10 C sınıfı öğrencilerinden Richard Gough'un yaptığı Dr. Fazıl Küçük'ün liderliğini anlatan konuşmalar ile sona erdi.
Serdar Denktaş: “
Amerikan Koleji Lefkoşa yerleşkesinde düzenlenen Rauf Denktaş’I anma gününe ise Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş’ın oğlu Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş konuşmacı olarak katıldı.

Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’ın yaşamı ve siyasi mücadelesini Amerikan Koleji öğrencilerine anlatan Serdar Denktaş, anma töreni sonunda öğrencilerin sorularını cevapladı.

Rauf Denktaş’ın Kıbrıs Türk toplumunu cemaat olmaktan çıkarıp devlete kavuşturan Kıbrıs Türk mücadele tarihinin önemli kanaat önderi ve lideri olduğunu ifade eden Serdar Denktaş, yeni nesillerin ve kuşakların bağımsızlık ve egemenlik ilkelerini iyi anlamaları gerektiğine vurgu yaparak toplumun geleceği yeni nesillerin Kıbrıs Türk tarihine ve KKTC devletine sahip çıkmalarının Rauf Denktaş’ın vasiyeti olduğunun altını çizdi.
Editör: TE Bilisim