Başbakanlık, kamu görevlilerinin ocak maaşlarına yansıtılacak hayat pahalılığının en az 100 TL olacağını belirtti.

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, “Başbakan İrsen Küçük, Devlet Planlama Örgütü’nün belirlediği ve ocak ayı sonunda kamu görevlilerinin maaşlarına yansıtılacak 2.87 oranındaki hayat pahalılığının 100 TL’nin altına denk gelmesi durumunda 100 TL’ye çıkartılması için Maliye Bakanlığı’na gerekli talimatları verdi”.

Açıklamada, “Bu bağlamda, bu ay sonunda çalışanlara yansıtılacak hayat pahalılığı oranındaki miktar 100 TL’nin altında kalanlara 100 liraya tamamlanarak verilecektir” denildi.

Açıklamada, “Başbakan İrsen Küçük’ün, düşük gelirliler ve asgari ücretle çalışanların korunması amacıyla asgari ücretin belirlenmesi için yapılan toplantıda, asgari ücretin iyileştirilmesi amacıyla devlet kanadına, miktarın arttırılması yönünde talimat verdiği, bunun neticesinde asgari ücretin 1415 TL olarak onaylandığı” da belirtildi.

Başbakan Küçük’ün, benzer uygulamanın sosyal sigorta emeklilerinde de yapılması yönünde Maliye Bakanlığı’na gerekli talimatı verdiği kaydedilen açıklamada,  KKTC’nin gösterilmek istendiğinin aksine birçok ülkenin ekonomik gelişim trendinin önünde olduğu ifade edildi.

Editör: TE Bilisim