Başbakan, Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı İrsen Küçük, UBP Kurultayı 2. turu yapılana kadar UBP’nin genel başkansız olmadığını söyledi.

Yüksek Mahkeme kararının partinin yetkili organlarında değerlendirileceğini kaydeden Küçük, UBP Genel Sekreteri’nin salı günü genel yönetim kurulunu toplantıya çağıracağını belirtti.

Başbakan Küçük bugün saat 16.30 sıralarında Başbakanlık’ta düzenlediği basın toplantısında Yüksek Mahkeme’nin UBP Kurultayı ile ilgili kararını değerlendirdi.

Küçük, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nin “2.tur 10 gün içinde yapılmalı” kararının Yüksek Mahkeme tarafınca bozulduğuna işaret ederek, “Bu süre iptal edilmiştir. İkinci bir kurultaya gidilmesi halinde, kurultay tarih, yer ve saatinin, parti yetkili kurullarının belirleyeceği bu kararda açıkça vardır” dedi.

Başbakan Küçük ayrıca; “İkinci tur olması halinde, o günkü delege yapısı ve divanla gidilmesi” kararının da Yüksek Mahkeme tarafından bozulduğunu söyledi. Küçük, “Kurultaya gidilecekse, yeni bir divan oluşacak ve son delege yapısına göre kurultay toplanacak” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim