Başbakan İrsen Küçük, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, Anavatan Türkiye’nin verdiği ekonomik destek ve yaptığı altyapı yatırımlarıyla her geçen gün büyüdüğünü ve geliştiğini ifade ederek, Türkiye ile imzalanan 2013-2015 Ekonomik Programı’nın da KKTC’ye büyük yatırımlar öngördüğünü vurguladı.

Küçük, program kapsamında altyapı ve reel sektöre büyük katkılar yapılacağını, eğitim ve turizmin geliştirileceğini ifade ederek, KKTC’nin, Türkiye’nin sunduğu imkanlarla gelişmeye devam edeceğini kaydetti.

Başbakan İrsen Küçük, YDÜ’nün davetlisi olarak KKTC’de bulunan Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, AKP Tokat Milletvekili Dilek Yüksel ve diğer yetkilileri kabul etti.

Başbakan Küçük kabulde yaptığı konuşmada, Türkiye’den gelen olumlu haberlerin KKTC’yi de olumlu etkilediğini ifade ederek, Türkiye’de ekonomik ve siyasi alanda istikrarlı bir ortam yakalandığına işaret etti.

Küçük, Türkiye ile ilişkilerin çok iyi bir düzeyde olduğunu, karşılıklı yapılan ziyaret ve temasların da kendilerine moral verdiğini belirterek, KKTC’nin, Türkiye’nin verdiği ekonomik destek ve yaptığı altyapı yatırımlarıyla her geçen gün büyüyüp geliştiğini kaydetti.

Asrın Projesi olarak gördükleri Türkiye’den gelecek su projesinin de yolunda gittiğini ve öngörülen zamandan da ileride gittiğine inandığını ifade eden Küçük, su projesinde en önemli aşamanın denizde yapılacak boru döşemesi olduğunu, bu aşamada bir problem olmaması halinde de projenin zamanında bitirileceğini anlattı.

Küçük, Türkiye ile imzalanan ekonomik programda da KKTC’ye büyük yatırımların öngörüldüğünü, turizm ve eğitim alanları ile altyapının geliştirileceğini, reel sektöre katkı yapılacağını ifade etti.

Ercan ihalesinin tamamlandığını ve KKTC’nin modern bir havalimanına kavuşacağını ifade eden Küçük, ambargolara rağmen ülkeye uçuşların her geçen gün arttığını, öğrenci sayısının 55 binlere ulaştığını belirterek, KKTC’nin Türkiye’nin sunduğu imkanlarla her geçen gün gelişimini sürdürmeye devam edeceğini vurguladı.

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen de, KKTC’nin her geçen gün daha da geliştiğini görmekten memnuniyet duyduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından ziyaret anısına plaket ve hediye teatisinde bulunuldu.
Editör: TE Bilisim