Kıbrıs Türkü’nün yıllarca bu coğrafyada verdiği tarifi imkansız varlık mücadelesi, tarih kayıtlarına kahramanlık destanı olarak yazılmıştır.
Devlet olgusuyla taçlandırılan, kan ve gözyaşıyla şekil alan bu destanı ve bu destanı yazan kahramanları saygıyla selamlar, minnet ve şükranla anarız. Bu mücadelemizde desteklerini esirgemeyen anavatan Türkiye Cumhuriyeti’ne ve kardeşlerimize teşekkürlerimi sunarım.

Tarihe mal olmuş olayların ve/veya kişilerin, tarih, mekan ve mevcut şartların dikkate alınmadan yıllar sonra yaşananların değerlendirilmesi, her zaman doğru bir yargılama yöntemi olamaz.

Kıbrıs Türkü’nün üzerine titrediği değerleri, gerekçesi ve vesilesi ne olursa olsun, en küçük bir zaafiyete uğratmama ve halkımızda rahatsızlık yaratmama adına herksin gerekli hassasiyeti gösterme sorumluluğu vardır.

Sadece olayları yaşayanlar için değil, gelecek nesillerimiz için de Kıbrıs Türkünün varoluş tarihinde mihenk taşı, kurtuluş meşalesi olarak bilinen TMT’nin, tartışılması ya da tartıştırılması, Kıbrıs Türkünün haklı davasına hizmet etmediği gibi halkımıza, ülkemize hiçbirşey kazandırmaz.

Editör: TE Bilisim