Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı, UBP Genel Başkanı Adayı Başbakan İrsen Küçük, seçim kararını UBP’nin yetkili makamları genel yönetim kurulu ve parti meclisinin vereceğini söyledi.

Küçük, “Parti genel yönetim kurulu salı günü toplanacak. Ardından da genel sekreterin çağrısıyla parti meclisi bir araya gelecek ve kurultaya yönelik kararı belirleyecek” dedi.

Küçük, UBP’ye katılımlar nedeniyle Bahçeli’de UBP köy örgütünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, büyük UBP ve güçlü bir KKTC yaratılması konusunda partiye büyük görev düştüğünü belirtti.

UBP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Küçük, siyasi olumsuzluklara rağmen altyapı çalışmalarını tamamlamak, halkın refahını arttırmak ve güçlü bir ekonomi yaratmak için Anavatan Türkiye ile işbirliği içinde çalışmaya devam ettiklerini kaydetti.

Küçük, Anavatan Türkiye ile ilişkilerin güçlendirilmesini isteyen sağ görüşlü kesimin UBP çatısı altında toplandığına işaret ederek, UBP’nin sağdaki tek ve doğru adres olduğunu söyledi.

“BİR TUR DAHA SEÇİME GİTME KONUSUNDA ENDİŞEMİZ YOK”

Başbakan Küçük, kurultaya değinerek, tartışmalı bir sonuç çıkan kurultayda bir tur daha seçime gitme konusunda hiçbir endişeleri olmadığını belirtti.

2006 yılında yaşanan kurultayda da benzer bir sonuç doğduğunu ve çıkan sonucun kabul görerek uygulanmaya konduğuna işaret eden Küçük, “Biz bunu örnek göstererek, benzer uygulamanın devam etmesi üzerinde durduk” dedi.

“SEÇİM KARARINI UBP’NİN YETKİLİ ORGANLARI VERECEK”

Küçük, şöyle devam etti:

“Yüksek Mahkeme’nin, kurultayda 2’inci turun yapılması yönündeki kararına hiçbir itirazımız yok. Bizim itirazımız, alt mahkemenin bize belli bir süre tanıması ve UBP’nin bir önceki delege ve parti meclisi yapısıyla seçime katılmasını öngörmesineydi. İtirazımız, ikinci tur seçim yapılsın ya da yapılmasın konusunda değildir. Seçim yapılacaksa, bu kararı, UBP’nin yetkili makamları verecektir bunlar da genel yönetim kurulu ve parti meclisidir”

“PARTİ GENEL YÖNETİM KURULU SALI GÜNÜ TOPLANACAK”

Başbakan İrsen Küçük, parti genel yönetim kurulunun salı günü toplanacağını, ardından da genel sekreterin çağrısıyla da parti meclisinin bir araya gelerek, kurultaya yönelik kararı belirleyeceğini söyledi.

Küçük, UBP’nin yapılacak hiçbir seçimden endişe duymadığını vurgulayarak, “UBP, ülkede seçime her zaman hazır olan tek partidir” dedi.

TÜRKİYE İLE İLİŞKİLER

Başbakan Küçük, konuşmasında, Anavatan Türkiye ile işbirliğinde yürütülen projeler ve 2013-2015 ekonomik programı hakkında da bilgi verdi.

Küçük, ekonomik programla ülkedeki altyapı çalışmalarının yüzde 90’ının tamamlanacağını, refahın artacağını, yüksek öğrenim, turizm, tarım hayvancılık ve istihdamın gelişmesi için reel sektöre yönelik yatırımların yapılacağını dile getirdi.

Başbakan, yapılacak çalışmalarla birlikte ülkenin güçlü bir ekonomi ve kendi ayakları üzerinde duran bir yapıya kavuşturulacağını belirtti.

UBP’YE KATILIMLAR


Açıklamaya göre, Bahçeli’de yapılan törende UBP’ye katılan Esentepe Belediyesi’ndeki 2 meclis üyesiyle ve 50 Bahçeli köyü sakinine parti rozeti takıldı.

UBP Genel Sekreteri Fuat Namsoy, partiye yönelik tüm eleştirilere rağmen, hedefledikleri büyük UBP ve güçlü KKTC çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.Parti üzerinde yaratılmaya çalışılan olumsuzluklara UBP’nin verecek cevabı olduğunu kaydeden Namsoy, erken seçim çağrısı yapan muhalefete de seslenerek, UBP’nin seçime her zaman hazır olduğunu belirtti.

UBP Girne İlçe Örgütü Başkanı Necdet Numan, törende yaptığı konuşmada, son dönemde gerçekleşen katılımların “Büyük UBP Projesi” için büyük önem taşıdığını kaydetti.
Editör: TE Bilisim