Başbakan İrsen Küçük, Lefkoşa Türk Belediyesi’nde yaşanan süreçle ilgili açıklamalarda bulundu. LTB için 6 milyon TL’nin Maliye Bakanlığı’nda hazır olduğunu belirten Başbakan, “Belediye Meclisi karar ürettiği anda bu para LTB’ye aktarılacak” dedi.

Bugünkü Esentepe ziyaretinde konuşan Başbakan Küçük, Belediye Meclisi’nin Cuma günü de toplanamadığını; bunun üzerine Başkan Cemal Bulutoğlulları’nın istifasını verdiğini söyledi.

Hükümet olarak 10 aydan bu yana Lefkoşa Belediyesi’ni desteklediklerini ifade eden Başbakan Küçük, “ama maalesef bunu daha ileriye götürmedik” dedi. Başbakan Küçük, şöyle devam etti:

“Kararların alınması, yapılandırmanın yürürlüğe girmesi halinde kaynaklar Lefkoşa Türk Belediyesine verilecek. Biz 6 milyonu veriyoruz 11 ayda geri almak koşulu ile. Ziraat Bankası 90 milyona kadar olan tüm borçlarını ödemek ve sadece Ziraat Bankasına borçlu kalması koşulu ile belediyenin yüzmesini ve sıkıntılarını atlatmasını, çalışanların da düzenli hem sosyal sigorta ihtiyat sandığı meselelerini çözmelerini hem de maaşlarını almaları sağlanmış olacak.”
Editör: TE Bilisim