UBP kurultayına ilişkin yaptığım yazılı ya da sözlü tüm açıklamalarımda, olası ikinci tur seçiminden asla çekinmediğimi, kazanacağıma dair en küçük bir endişe taşımadığımı defalarca, çok net belirtmeme rağmen, amaçları parti içi huzursuzluğu körükleyerek, parçalanmasına kadar vardırmak olanlar, bazı medya organlarında maksatlı ve hayal ürünü haberler yayınlatmaya devam ediyorlar.
Gerçek olan, UBP Genel Başkanı ve Başbakanlık görevlerimi, her zaman her koşulda bizimle olan Anavatan Türkiye Cumhuriyeti hükümetleriyle en iyi işbirliği ve dayanışma içinde ülkeme, halkıma ve partime hizmet yolunda, “Emanetçi” olarak değil halkıyla birlikte emin ve kararlı devlet adamlılığı sorumluluğuyla görev üstlenen şahsımı, eski alışkanlıklarının esaretinden kurtulamayanların, içine sindirememesidir.
UBP Kurultayı, bu hazımsızlığa ilaç gibi malzeme olarak görülmekte ve bugünlere kadar ısrarla taşınmaktadır. Asıl hedeflenen, UBP’de ve iktidar partisi olduğundan, ülkede kaostur. İkinci tur ya da seçim sonucu, nihai hedef değildir.
KKTC’nin, her alanda genel istikrarı için, niyet ve istek belirten Anavatan Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini “müdahaleci” ya da “başka, başka merkezler” diye niteleyerek halkımızın önüne atanların, bir yandan da Anavatan Türkiye hükümetiyle işbirliği, gönülbirliği savunmalarındaki yaman çelişki ise gözlerden kaçmamaktadır. Kaldı ki, “Ucunda ne olursa olsun” diyerek amacının sadece halkına ve partisine hizmet etmek olduğunu iddia edenlerin, makam sahibi olduğunda yaptıkları hatırlardadır.
UBP’nin karar alma, söz söyleme erkine sahip, yetkili kurullarının, tam desteği ile Başbakan olarak şahsım ve kabine arkadaşlarım, partililerle, partimizin birlik, bütünlük ve geleceğine ilişkin her türlü teması her kademede yapma hak, yetki ve sorumluğuna sahiptir. Eğer sorun varsa, aşılması adına buluşmak, konuşmak, tartışmak ve uzlaşı için ise diyalog esastır.
Farklı dünyalardan insanların bile uzlaşı adına başvurduğu bu hoşgörülü yaklaşım, kendini çağdaş anlayışın sahibi gören herkesin yöntemi olmalıdır.
KKTC Başbakanı olarak hükümetimin ve organlarının sevk ve idaresinde, UBP’nin gösterilmeye çalışıldığının aksine, güveni ve yeterliliği tamdır ve gölgeye ihtiyacı yoktur.

Editör: TE Bilisim