MHA

Gazimağusa'nın Küçük Aslanı olarak bilinen ve surlardan kente girişi sağlayan Deniz Kapısı yanında yıllarca duran ancak uzun süredir kayıp olduğu sanıldığı için yerinde olmayan "Küçük Aslan" heykeli bugün itibarı ile tekrar Gazimağusa Deniz Kapısı önüne yerleştirildi.

Kayıp olduğu sanılan ancak yıllarca Eski Eserler ve Müzeler Dairesi deposunda atılı vaziyette bulunan "Küçük Aslan" heykeli en sonunda sağlamlaştırılması yapılarak ait olduğu yerine tekrar kavuştu.
Küçük Aslan'ın yerleştirilmesi esnasında orada bulunan Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu yaptığı kısa açıklamada Küçük Aslanın yerine tekrar yerleştirilmesinden dolayı çok mutlu ve heyecanlı olduğu söyledi. Çolakoğlu, Deniz Kapısının da yerine konulup, Othello kalesinin restorasyonunun bitmesine yakın bir zaman kala Deniz kapısının da restorasyonun yapılması durumunda komplike bir şekilde ülke turizmine hizmet etmeye hazır olacağını dile getirdi.

Eko Turizm Derneği kurucularından İsmail Cemal ise yapılması gerekenlerin bununla sınırlı kalmaması gerektiği vurgulayarak sadece Othello Kalesi alanının değil bütün Gazimağusa halkının birlik olarak, bir şekilde restorasyon, onarım, ve turizmi tekrar halka kazandırma gibi önemli projelerde herkesin katılımcı olması gerektiğini belirtti.


 
Editör: TE Bilisim