Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), İsrail’in Gazze şeridine saldırısını bir trajedi olarak niteledi ve kınadı.

KTTO, yazılı açıklamasında, İsrail-Filistin sorununun pek çok başka soruna kaynaklık etmesinden dolayı Filistin sorununa daha çok önem verilmesi, duyarlılıkla yaklaşılması gerektiğini kaydetti.

Güç kullanımının ve can kayıplarının giderek artmasının sorunun yakın gelecekte çözümlenebileceğine dair umutları köreltmekte olduğu kaydedilen açıklamada sorunun radikal ve kökdenci siyasi akımları beslemekte olduğu da ifade edildi.

İsrail’in tutumunun İsrail halkına huzur ve güvenlik getirmediği gibi bütün bölge için ciddi bir tehdit oluşturduğu kaydedilen açıklamada, “Bölgede güvenlik için yeni bir yaklaşıma ihtiyaç olduğu açıktır. Karşılıklı ekonomik ve siyasi bağımlılıkla beslenen yeni bir düzen kurulmadan bölgemize barış ve huzur geleceğini düşünmüyoruz. Yaşanmakta olan trajedi, yıllarca benzer acıları çekmiş olan bizlere Kıbrıs’ta kalıcı ve adil bir çözüme ulaşmamızın ne kadar önemli olduğunu hatırlatmaktadır” denildi.

Antlaşmazlıkların çözümünün şiddetten geçmediği ifade edilen açıklamada, İsrail, Gazze bölgesine saldırılarından dolayı kınandı.
Editör: TE Bilisim