Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) Yönetim Kurulu, adadaki futbol sorununun çözümü konusunda Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) arasında sürdürülen görüşmelere destek vererek, açıklamada bulundu.

“Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) arasında bir süreden beridir devam eden görüşmeleri bizler de yakından takip etmekteyiz. Futbol ailesinin bir parçası olarak temennimiz görüşmelerin olumlu şekilde sonuçlandırılması ve ülkemiz futboluna uygulanan insanlık dışı ambargonun ortadan kaldırılmasıdır. Bu noktada KTFF’nin yapıcı ve dikkatli bir ilerleme içerisinde olmasından dolayı umutlarımız artmaktadır.

Yıllardır süregelen izolasyonların ve içe kapanıklığı ülkemiz kulüplerini, sporcularını ve futbolun tüm birimlerini çok zor durumlarda bırakması, çözüm ihtiyacının aciliyatını ortaya koymaktadır.

KTSYD olarak görüşmelerin nihai bir neticeye ulaşması, ülkemiz sporunun yararına bir sonuca ulaşılması konusunda iyimser bir bakış açısında olduğumuzu belirtir, Zürih’te FIFA Merkezi’nde yapılacak geniş çaplı toplantıdan ülkemiz gençliğinin yararına bir sonuç çıkmasını arzu ederiz.”

Editör: TE Bilisim