Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD), “Kıbrıs’ta Spor” temalı 2. Fotoğraf Yarışması ile ilgili başvuru almaya başladı. Başvurular 30 Haziran Cuma gününe kadar Dernek Merkezi’ne yapılabilecek. Yarışmanın şartnamesi dernek sekreterliğinden ve www.ktsyd.org adresinden temin edilebilecek.
Geçtiğimiz yıl düzenlenen ve büyük ilgi gören Fotoğraf Yarışması’nın ana sponsorluğunu ilk yılda olduğu gibi bu yıl da Eziç üstleniyor. Yarışmanın ödül töreni ise 11 Temmuz Basın Günü’de düzenlenecek. Yarışmaya 3 Haziran 2016 – 30 Haziran 2017 tarihleri arasında çekilen fotoğraflarla katılım gerçekleştirilebilecek. Yarışmada Eziç Özel Ödülü, KTSYD Mansiyon Ödülü ve ilk üç içerisine girecek olan fotoğraflara para ödülü verilecek.

Toplam 6 bin 500 TL ödül
Birinciye 2 bin 500 TL, ikinciye bin 500 TL ve üçüncüye bin TL para ödülünün verileceği yarışmada ayrıca Eziç Özel Ödülü’ne bin TL, KTSYD Mansiyon Ödülü’ne de 500 TL verilecek. Ödül Töreni’nde toplamda 6 bin 500 TL para ödülü verilmiş olacak. İlk üç içerisine girecek olan fotoğraflar ve KTSYD Mansiyon Ödülü, sadece KTSYD üyelerinin yaptığı başvurular arasından değerlendirilecek. Eziç Özel Ödülü’nde değerlendirme, KTSYD üyeleri dışında dışarıdan katılım gösteren vatandaşların başvuruları arasından değerlendirilecek.

Oben: 11 Temmuz Basın Günü’nde ödüller verilecek
2. KTSYD Fotoğraf Yarışması ile ilgili olarak dernek Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda KTSYD Başkanı Çelen Oben ve Eziç Şirketler Direktörü Mehmet Eziç yer aldı. KTSYD Başkanı Çelen Oben yaptığı konuşmada, geçtiğimiz yıl Bülent Kılıçoğlu döneminde ilk kez düzenlenen yarışmanın bu yıl yine Eziç ana sponsorluğunda düzenleneceğini belirterek desteklerinden dolayı Mehmet Eziç’e teşekkür etti. 6 bin 500 TL ödül verileceğini, 30 Haziran tarihine kadar başvuruların yapılabileceğini söyleyen Oben, 11 Temmuz tarihinin Basın Günü olması nedeni ile bu tarihin ödül gecesi için seçildiğini dile getirdi. İlk üç ödülün KTSYD üyelerine, Eziç Özel Ödülü’nün dıştan katılıma verileceğini belirten Oben, üyelerin başvuruları arasında KTSYD Yönetim Kurulu’nun seçeceği bir fotoğrafa da teşvik amaçlı KTSYD Mansiyon Ödülü’nün verileceği aktardı. Oben, yarışmanın şartnamesinin dernek sekreterliğinden ve internet sitesinden temin edilebileceğini sözlerine ekledi.

Eziç: Destek olmaktan gurur duyuyoruz
Eziç Şirketler Direktörü Mehmet Eziç yaptığı konuşmada KTSYD’nin çok aktif, sosyal bir dernek olduğunu sürekli söylediğini dile getirdi. Ülkemiz dernekleri içerisinde KTSYD’nin farklı bir yeri olduğunu söyleyen Eziç, spor yazarlarının fotoğrafçılığı meslek olarak yaptığını, yarışmanın bir motivasyon ve güzel bir heyecan olduğunu gördüklerini dile getirdi. Eziç, yarışmaya destek olmaktan dolayı gurur duyduklarını belirterek yarışmacılara başarılar diledi.

Editör: TE Bilisim