Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanlığı işbirliğiyle bugün (17 Ocak Perşembe), sanayiciye yönelik devlet destekleri semineri saat 15.00’de oda konferans salonunda düzenlendi.

Seminere sanayiciler ilgi gösterdi.
Seminerin açılış konuşmasını yapan Ali Çıralı, Mevcut devlet destekleri hakkında kısaca bilgi verdikten sonra, aksayan bazı yönlere de değinerek, özellikle dış tanıtımlarda TC pasaportu şartı getirilmesinin iş insanının kolay ve hızlı hareketmesinin önünde bir sorun olduğuna değindi.

Daha sonra söz alan Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’na bağlı Sanayi Dairesi Müdürü Soley Akçaba, sanayiciye ve üreticiye son yıllarda sağlanan devlet destekleri ve geleceğe yönelik uygulamaya konacak yeni teşviklerle desteklerden söz etti.
Konuşmaların ardından, sanayiciye yönelik devlet destekleri nelerdir?, 2013 yılında devlet destekli hangi kredi ve hibe programlarından faydalanabilirim?, DPÖ teşvik belgesi nedir, nasıl alabilirim?, Teşvik belgesi almanın işletmeme faydası nedir? Konu başlıklarını içeren seminere geçildi. Sunumları, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’na bağlı Sanayi Dairesi’nden Osman Özkoraltay, KOBİGEM Koordinatörü Ebru Kaptan Sertoğlu ve DPÖ Ekonomik Planlama Dairesi Başkanı Ödül Muhtaroğlu gerçekleştirdi. Seminerin sonunda soru-cevap bölümüne geçildi.



Editör: TE Bilisim