KTSO’dan yapılan açıklamaya göre, ziyaret, KTSO Başkanı Candan Avunduk ve Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi Kemal Gazioğlu koordinasyonunda gerçekleşti.

Candan Avunduk, konuyla ilgili açıklamamsında, araştırma geliştirme (AR-GE) faaliyetlerinin önemine dikkat çekerek, KKTC’deki AR-GE ve girişimcilik eko sisteminin geliştirilmesi konusunda TÜBİTAK desteğine dikkat çekti. 

Avunduk, “Girişimcilerin ve firmalarımızın yapacakları AR-GE faaliyetlerini teşvik ederek ülke ekonomisinin gelişmesine katkı sağlayacak AR-GE ve Teknopark yasal mevzuatının hazırlanması gerekiyor” dedi.

Türkiye’deki başarılı teknoloji geliştirme bölgeleri ve girişimcilik faaliyetlerinin yerinde incelenerek ülkeye uygun bir yapının kurulması için çalışmalar yapıldığını belirten Avunduk, bu kapsamda ODTÜ Teknokent’in tecrübelerinden yararlanmak ve Türkiye’nin en başarılı teknoparklarından birini yerinde görmenin yarar sağladığını kaydetti.
 

KTSO heyeti ziyarette ODTÜ-Teknokent Genel Müdür Yardımcıları Nihat Tüfekçi ve Hanzade Sarıçiçek eşlik ederek, kuruluş hakkında sunum yaptı.

Editör: TE Bilisim