Sn. Erdoğan bilmelidir ki, parasını da memurunu da istemiyoruz. Kıbrıslı Türklerin kendi kendini yönetecek bilgi beceri ve potansiyeli vardır. Ankara’nın esiri olmak istemiyoruz.

            Kıbrıs’ın kuzeyinde yapılan ve toplum liderinin seçildiği süreçten başarılı çıkan Sn. Mustafa Akıncı’yı tebrik süreci, Türkiye Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın Kıbrıslı Türkleri aşağılayan sözleri yüzünden adada yaşadığımız gerçekleri tekrardan hatırlatması açısından önemli bir gelişmedir.

            Sn. Akıncı’nın ortaya koyduğu görüşler, Kıbrıslı Türklerin büyük çoğunluğu tarafından kabul görmüştür. Sn. Erdoğan bu açıklamalarındaki ifadelerle Sn. Akıncı’yı hedef olarak gösterse de aslında, Sn. Akıncı’ya yapılan bu hareketi Kıbrıslı Türklere yapılan bir saldırı olarak değerlendiriyoruz.

            Sn. Erdoğan bize para verdiğini söyleyerek, adanın kuzeyinde her istediğini yapabileceğini vurgulamıştır. Bugüne kadar ortaya koydukları politikalarla, adamızın kuzeyini, kumar, fuhuş, kara para aklama merkezi haline getiren Sn. Erdoğan yarattığı bu çöplüğün ve sömürgenin devamını istemektedir.

            Sn. Erdoğan daha önce de yaptığı gibi adamızın üzerinde yaşayan insanları önemsemediğini, önemli olan toprak ve Türkiye’nin çıkarları olduğunu tekrardan vurgulamış çözüm görüşmelerinde masada oturanın Kıbrıslı Türk olmasının önemsizliğini ortaya koyarak, Türkiye’nin Kıbrıs konusunda yetkili olduğunu tüm dünyaya açık açık ifade etmiş, Kıbrıslı Türklerin bugüne kadar yapılan görüşmelerde masaya bir kukla olarak oturduklarını vurgulamıştır.

            Sn. Erdoğan ve Türkiye yetkilileri sözlü ve yazılı açıklamaları ile adamızda çözüm istemediklerini “dondurulmuş bir çatışma ortamıyla” adamızın kuzeyinin Türkiye’nin kolonisi olarak sonsuza dek devam etmesi gerektiğini tehdit dolu sözlerle ifade etmişlerdir.

Görüleceği üzere karşılıklı saygı ve siyasi eşitler temelinde bir ilişki değil, emir veren- emir alan bir ilişkinin devam etmesi Türkiye’yi yönetenler tarafından açıkça talep edilmektedir.

Yıllardan beri söylediğimiz Kıbrıs ile ilgili gerçeklerin TC yetkilileri tarafından açıkça ifade edilmesine fırsat yarattığından ve başarısından dolayı Sn. Akıncı’yı tebrik ederiz.

Bilinmelidir ki, Kıbrıs Türk toplumuna saygı duymayanlara biz de saygı duymuyoruz. Bizim ülkemizi sadece bir toprak parçası ve kumar, fuhuş, kara para aklama, uyuşturucu ticareti merkezi haline getirip sömürgeleştiren, insanlarımızı toplumsal yok oluşa sürükleyen, Kıbrıslı Türkleri uluslararası hukuğun dışında tutarak, ambargolar altında yaşatanlara “sizi biz kurtardık size para veriyoruz, beslemeler” diyenlere hiç saygımız yoktur. Bu konuda Sn. Akıncı’ya yapılan saldırıyı tüm Kıbrıs Türk toplumuna yapılmış olduğunu ifade eder Sn. Akıncı’nın yanında olduğumuzu vurgularız.

                        Saygılarımızla,     

 

      

 

     Şener Elcil

KTÖS Genel Sekreteri

Editör: TE Bilisim