Maviş, “William Shakespeare’in yaklaşık 400 yıl önce söylediği "Cehaletten başka karanlık yoktur.” cümlesinin günümüzde hala daha geçerli olması tuhaf olmakla beraber insanlığın ilerlemesi açısında da korkutucudur” ifadesini kullandı.

Maviş, bugün yaptığı açıklamada, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) halkla ilişkiler bölümü öğrencilerinin yeni yıl etkinlikleri haftasında Mağusa’daki bir çok okulda çocukları eğlendirmek için organize ettiği sosyal sorumluluk projesini ‘hristiyanlık’ faaliyeti olarak yorumlanmasını eleştirdi. 

“BU TAVIRLAR ANCAK CEHALETLE BAĞDAŞTIRILABİLİR”

Çizgi film kahramanlarının kıyafetlerini giyen öğrencileri misyoner diye suçlayan ve bununla yetinmeyip öğretmenlere hakarete varan ithamlarda bulunan kesimlerin söylemlerinin tahammül noktasını aştığını kaydeden Maviş, “Bu tavırlar ancak cehaletle bağdaştırılabilir” ifadesini kullandı.

Maviş, okula giren bir kişinin çocukların fotoğraflarını izinsiz çekerek olayı çarpıttığını ifade ederek, AKP Kıbrıs Gençlik Kolları Başkanı’nın da bunu soysal medyada paylaşmasının ardından sözde bir sendikanın açıklama yaptığını ve bazı gazetelerin bunu ‘misyonerlik’ faaliyetiymiş gibi haber yaptığına işaret etti.

Tüm bunların olayın kurgulanmış bir senaryo olduğunu gösterdiğini savunan Maviş, “Çizgi film kahramanlarını misyoner ilan eden ve bu vesileyle öğretmenlere hakaret eden zihniyeti kınar, yobazlığa geçit vermeyeceğimizin altını bir kez daha çizeriz” dedi. 

Editör: TE Bilisim