Eğitimin genelinde yaşanan sorunları çözmekten aciz Eğitim Bakanlığı, sorunları erteleyerek zaman kazanmaya çalışmaktadır.

Şht Ertuğrul İlkokulu özelinde eğitim yılı başından beri devam eden sorunları gidermek için sendika olarak yoğun bir uğraş vermemize rağmen Eğitim Bakanlığı’nın olayı geçiştirme siyaseti yüzünden sonuç alınamamıştır. Okulda yaşanan sorunları çözmeye yönelik başlatılan denetim sonucunda ortaya çıkan raporu uygulamaktan kaçınan Eğitim Bakanlığı sorunların devam etmesine katkı koymaktadır. Sendika olarak temel talebimiz denetim sonucunda ortaya çıkan yanlışların düzeltilmesi için ortaya konan önerilerin derhal uygulamaya konmasıdır. Bu konuda Eğitim Bakanlığı derhal gerekli adımları atmalı ve okulumuzda çalışma ortamını bozan durum düzeltilmelidir. Çalışma ortamını bozan yanlış uygulamaların ortadan kalkması eğitimde verimi artırmak için gerekliliktir. Var olan sorunları görmezden gelerek ve erteleyerek eğitimde başarı beklemek mümkün değildir.

Eğitimin en temel unsuru olan öğretmenlerin görev ve sorumlulukları çerçevesinde çalışmaları eğitimde başarının şartıdır. Eğitim Bakanlığı’nın partizanca ve adam kayırmaya yönelik tutumu nedeni ile bazı öğretmenleri görev yerine gitmemekte, görevlendirme adı altında Kamu Hizmeti Komisyonu’nun atadığı yerlerde görev yapmamakta, herhangi bir yasa kapsamında olmadan okula gitmemekte veya okula geç gitmeyi alışkanlık haline getirmektedirler. Eğitim Bakanlığı bu olaydan haberi olmasına rağmen ısrarla partizanca kayırılan öğretmenlere yönelik hiçbir girişim yapmamaktadır. Şht. Ertuğrul İlkokulu öğretmeni Fergün Ulual okulda olması gerekirken bakanlıkta görevlendirme adı altında bulunmaktadır. Şehit Aileleri Derneği ve Malül Gaziler Derneği Başkanı’nın oğlu Sn. Okan Ersan Girne Anafartalar Lisesi’nde müzik öğretmeni olmasına rağmen yıllardan beri okulunda göreve gitmemektedir. Sedat Semavi Meslek Lisesi beden eğitimi öğretmeni Mustafa Sütçü okulunda değil Spor Dairesi’nde görev yapmaktadır. Şht. Doğan Ahmet İlkokulu öğretmeni Ersin Tünay ihtiyaç olmadığı halde evinin yanındaki Hamitköy İlkokulu’nda bulunmaktadır. Okula geç gitmeyi alışkanlık haline getiren öğretmen Hatice Kulluma raporlanmasına rağmen hala daha korunmaktadır. Bu örneklerden görüleceği üzere eğitimde çifte standart yaratan uygulamalara çanak tutan Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız tüm görüşmelerden sonuç almak mümkün olmamıştır. Bu süreçte okulunda olmayan öğretmenlerin Sn. Derviş Eroğlu tarafından korunduğu da ortaya çıkmıştır.

Siyasetin çirkin yüzünün eğitime yansıması olan bu uygulamalara hoşgörü ile yaklaşmamız mümkün değildir. Oy uğruna çocuklarımızın geleceği ile oynanmasına asla izin vermeyeceğiz.

 

Saygılarımızla                                                                                      Şener Elcil

KTÖS Genel Sekreteri

Editör: TE Bilisim