Birçok üniversite içerisinde hayvanların barınması, bakımı ve tedavisinin üniversite yönetimleri tarafından üstlenildiğini kaydeden Elcil, belediyelerin hayvanlarla ilgili barınak oluşturup hayvanların bakımını yaptığınıüstlendiğini ifade etti.

Elcil yazılı açıklamasında, bu durumun ülke için hayvan hakları konusunda olumlu bir izlenim oluştururken, “LAÜ gibi bir eğitim kurumunda hayvanların korunamamasının endişe verici olduğunu” savundu.

LAÜ Kampüsü içerisinde öğrencilerin örnek bir davranış göstererek hayvanların bakımlarını üstlendiğinin bilinmesine rağmen, LAÜ yönetiminin öğrencilerin örnek duruşuna sahip çıkmadığını ileri süren Elcil, “barınak gösterilmemesi ve hayvanların zehirlenmesinin önlenememesini” eleştirdi.

LAÜ Rektörüne hayvanların da yasalarla korunmuş hakları olduğunu hatırlatan Elcil, LAÜ’nün Lefke bölgesinin gelişimine hizmet etmesini, hayvanların yaşamına saygı duymasını, Doğu Akdeniz Üniversitesi’ni örnek almasını ve hayvanların rehabilite edildiği Lefkoşa Türk Belediyesi sınırlarından uzak durmasını tavsiye etti.

Hayvan Refahı Danışma Komitesi’ni konuyu araştırmak adına göreve çağıran Elcil, “Avrupa Birliği mevzuatından nasibini almayıp, adına Avrupa sözcüğünü ifade eden Lefke Üniversitesi Rektörü Mehmet Ali Yükselen’i protesto ederiz” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim