Saygun tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Öğretmenlerimizin toplumsal mücadelede ortaya koydukları siyasi duruştan rahatsız olan çevreler, medyayı da kullanarak öğretmenlerimizi itibarsızlaştırmak için yalan yanlış bilgi ve iddialarla tek yanlı habercilik yaparak saldırılarına hız vermişlerdir” ifadesine yer verildi.

Ülkede, sosyal medya ile ilgili yasal düzenleme bulunmadığını belirten Saygun, söz konusu haberin tek yanlı olarak yapıldığını, haberle birlikte, sosyal medyada öğretmenlere “hakaretlere varan yorumlar yapılmasına çanak tutulduğunu” iddia etti.

Saygun, “Haberde suçlanan öğretmenin ve olaya adı karışan öğrencinin isimlerinin açık açık yazılması ise hedef gösterme ve çocuk istismarının en güzel örneğidir” iddiasında bulundu.

“Öğretmenleri hedef alan yalan yanlış ve tek yanlı haberlere prim vermedik, vermeyeceğiz. İnsanları hedef tahtası yapmak, çocuk istismarına çanak tutmak ve öğretmenleri itibarsızlaştırmak için her nereden gelirse gelsin her türlü saldırıyı yanıtsız bırakmadık, bırakmayacağız” diyen Saygun, üyelerine yönelik “karalama kampanyalarına prim vermeyeceklerini” kaydetti.
Editör: TE Bilisim