Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nı eleştirerek, okullar üzerinden şov yapmakla suçladı.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, konuyla ilgili açıklamasında, teşkilatın, her yıl üstüne vazife olmamasına rağmen kompozisyon, şiir yarışmaları düzenleyerek ya da öğrencileri Türkiye’ye kültür gezisine götürerek şov yaptığını iddia etti. 

Sivil Savunma Teşkilatı’nın şimdi de okulların altyapısını bahane ederek okullarda yeni bir şova giriştiğini öne süren Elcil, asli görevinin eğitim ve okullar olduğunu unutmakla suçladığı Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapması gereken birçok görevi, Sivil Savunma Teşkilatı’na devrettiğini ileri sürdü.

Elcil, okul binalarının doğal afetlere hazır olup olmadığını saptayacak yetkili makamın, iş ve işyeri sağlığından sorumlu olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olduğuna işaret ederek, sivil idarenin sorumluluğunda olan okulların Sivil Savunma Teşkilatı’nın şov alanı haline getirilmesini reddettiklerini kaydetti.

Elcil, “Sivil Savunma Teşkilatı’nın okulları kışlaya dönüştürme girişimlerine karşı etkin eylemler ortaya koyacaklarını” ifade etti. 
Editör: TE Bilisim