Elcil konuyla ilgili yazılı açıklamasında, Yakın Doğu Üniversitesi’nde rektör yardımcısıyken YÖDAK Başkanı olarak atanan Hüseyin Gökçekuş’un, bu görevi yürütürken, “Yakın Doğu Üniversitesi’ne (YDÜ) avantaj sağlayacak bir takım uygulamalara, yasaları da çiğneyerek onay verdiğini" iddia etti.

Elcil, “Ülkenin en köklü yükseköğrenim kurumu olan Atatürk Öğretmen Akademisi’ni kapatmaya varacak sonuçları olan ve planlı öğretmen yetiştirmeyi ortadan kaldıracak Yakın Doğu Üniversitesi’ne Sınıf Öğretmenliği Bölümü açma ön izni verilmesi” konusunun da Gökçekuş’un özel çabası ile gerçekleştiğini ve verilen diplomaların yasal olmadığını savundu.

Elcil; “Sayın Gökçekuş’un bu yasadışılığı bildiği halde susması ve Sınıf Öğretmenliği izni vermek için YÖDAK Yönetim Kurulu Üyelerine yanıltıcı bilgiler vermesi gerçek niyetinin Yakın Doğu Üniversitesi’ne menfaat sağlamak olduğunu ortaya koymaktadır” dedi.

Elcil, Yakın Doğu Üniversitesi’nin Girne’de açılan üniversitesi için Pilot Yetiştirme Bölümü açma iznine YÖDAK’tan ret kararı çıkmasına rağmen, onay verilmiş gibi evrakta tahrifat yapıldığını öne sürdü ve “bu sahtekarlıktır” dedi.

“GÖKÇEKUŞ TARAFSIZLIK İLKESİNİ YİTİRDİ”

Açıklamasında Gökçekuş’un “tarafsızlık ilkesini yitirdiğini” savunan Elcil, Gökçekuş’un menfaat çatışması kuralı gereği mahkemede taraf olmaması gerektiğini belirtti.

“Yakın Doğu Üniversitesi’nin çıkarlarını korumak için bu kadar gayret sarf eden ve yasadışı işlere başvurmaktan çekinmeyen Gökçekuş’un bu uygulamaları, YÖDAK başkanını atayan makam olarak sizi doğrudan sorumluluk altına sokmaktadır” diyen Elcil, şöyle devam etti:

“Tarafsızlığını yitirip, görevi gereği ülkedeki tüm üniversitelere eşit mesafede durması gereken Sn. Gökçekuş’un görevden alınması kaçınılmaz bir gereklilik olup, görevini kötüye kullanması ile ilgili elde mevcut usulsüzlük ve sahte belgeler, ilgili şahsın savcılığa sevk edilerek hakkında soruşturma açılması için yeterlidir.

Bu çerçevede sizin göreve gelmenizden sonra da usulsüzlük ve yasa tanımamazlığa devam eden Hüseyin Gökçekuş için; derhal gerekli yasal adımları atmanızı bekler, sizi konuyla ilgili açıklama yapmaya davet ederiz.”
Editör: TE Bilisim