Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), 25 Mart’taki grev kapsamında bazı okullarda greve gidecek; 2011 yılından sonra kamuda göreve başlayan tüm öğretmenler de grevde olacak.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil yaptığı yazılı açıklamada, 40 yıldır hükümetler değişse de vatandaşı sömüren politikaların değişmediğini savunarak, Kıbrıs Türklerinin fakirleşmeye, göçe ve toplumsal yok oluşa sürüklendiğini iddia etti.

“Eşit işe eşit ücret zihniyetini ortadan kaldıran, eşitlik ve adalet duygusunu yok eden, çalışma barışını dinamitleyen, sendikasızlaştırmayı öngören, sosyal ve ekonomik eşitsizlik yaratan Göç Yasası’nın ortadan kaldırılması için adım atmayan CTP-DP hükümetini affetmeyeceğiz” diyen Elcil, diğer sendiklarla birlikte 25 Mart Çarşamba günü daha güçlü bir toplumsal varoluş için alanlarda olacaklarını ifade etti.

Elcil 25 Mart Çarşamba günü; Şht Tuncer İlkokulu, Yenicami Anaokulu, Atatürk İlkokulu, Arabahmet İlkokulu, Çağlayan Cumhuriyet İlkokulu, Şht. Doğan Ahmet İlkokulu, Gülenyüzler Anaokulu, Lefkoşa Vakıf Anaokulu, Şht. Yalçın İlkokulu, Necati Taşkın İlkokulu, Yeniyüzyıl Anaokulu, Fazıl Plümer Anaokulu, Gelibolu İlkokulu, 9 Eylül İlkokulu, Şht. Ertuğrul İlkokulu 10:00-12:00 saatleri arası grev yapılacağını ayrıca 2011 yılı sonrası göreve başlayan tüm öğretmenlerin 08.00-12.40 saatleri arasında grevde olacaklarını duyurdu. 
Editör: TE Bilisim