KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel yazılı açıklamasında, Kıbrıs’ta yıllardır bazı odakların aynı yöntemlerle insanları sindirmek için çaba harcadığını savundu.

Gökçebel, Şener Levent’e verilmek istenen korkunun ve yapılan tehdidin tanıdık olduğunu ifade ederek, bu olayın halkı sindirmek için yapıldığını ve faillerin korunduğunu ileri sürdü.

“Kıbrıs’ta canice yapılanların, birçok gazeteci, aydın insanın katliamının sorumlusunun aynı şebeke” olduğunu iddia eden Gökçebel, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Yaratılan korku imparatorluğu ile kurulan baskıcı, soygun rejiminin devamı arzulanmaktadır. Terörize edilmiş, demokrasisi yok edilmiş, puslu havaların odakları bilmelidir ki düşündüğünü söyleyen, söylediğini savunan, satın alamayacakları kalemler, insanlar vardır. Bu insanlar susturulamaz, esir edilemezler. Köhneleşmiş düşüncelerini yenilgiye uğratacak olan bu dik duruştur. Rejim bekçilerinin korkusu ve saldırısı bu dik duruşadır.

Dünyayı ancak ve ancak çıkarcı olmayan, onurlu, düşünce ve dik duruşlar kurtaracaktır. Bu ve benzeri tüm saldırıları şiddetle kınarken, sayısız olaylara imza atanların faili meçhul olmadığı bilindiği halde sessiz kalan polis, yargı, meclis ve askerin bu ülkedeki sorumluluğunu hatırlatırız.”
Editör: TE Bilisim