Kalıcı çözüme ulaşılana dek, FİFA ve UEFA’nın da dahil olduğu bir süreçle ortak bir noktada buluşulması ve 40 yıllık kapalı kilitlerin açılmasının önemine dikkat çeken Özyiğit, “Sn. Sertoğlu’nun bu konudaki çalışmalarını ve dirayetli duruşunu selamlıyoruz ve destekliyoruz” dedi.
KTFF’nin dışa açılım ve ülke gençliğinin önünü açmak amacıyla yapmış olduğu girişimlere bazı siyasi kesimlerin olumsuz müdahale etmelerini art niyetli bulduklarını belirten Özyiğit, gençliğin önünün açılmaması için efor sarf edenleri esefle karşıladıklarını kaydetti.
Ömer Adal Başkanlığındaki dönemde benzer girişimlere dönemin Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın da çeşitli gerekçelerle karşı çıktığını, şimdi de benzeri gerekçelerle Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun karşı çıktığını anımsatan Özyiğit, futbol camiasının her aktörüyle bugün içinde olduğu hedefsiz, amaçsız ve dünyadan kopuk statükonun değiştirilebilmesi amacıyla yapılan çalışmalara destek olunması ve işlerine karışılmaması gerektiğini kaydetti.
Federasyonların tamamen özerk, siyasi müdahaleden uzak, sadece kendi iradesiyle kararlarını üretip faaliyetlerini sürdüren ve kimseden talimat almayan spor kuruluşları olduğuna dikkat çeken Özyiğit, “Bu bağlamda herhangi bir siyasi güdüden uzak olarak bizzat KTFF’nin KOP ile yapmış olduğu müzakerelerin ve yeni yapılanma çalışmalarının uluslararası hukuk kaidelerine uygun olarak gelişmekte olduğunu görmekteyiz. Ülke futbolunun KOP ile günün sonunda varacağı mutabakatı onaylama görevi bizzat KTFF Genel Kurulu’na ait olup, hiçbir siyasi gücün buna müdahale etme hak ve yetkisi de bulunmamaktadır” dedi.
Yapılan görüşmelerin ardından Zürih’te ortak bir metin hazırlanacağını ve metnin nihai bir çözüm değil, sadece bir ön çözüm olacağının, tarafların daha sonra metne yönelik karar üreteceklerinin açıklandığını anımsatan Özyiğit, ülke futbolunun kazançlı çıkacağı böylesi bir sürece köstek değil, destek olunması gerektiğini kaydetti.
Özyiğit, “Mevcut durumun devamından yana olan statükonun yaratıcısı ve ondan faydalanan kesimlerin inadına, bu görüşmeler çözüm umuduyla ve ülke futbolunun gelişmesi amacıyla desteklenmeli ve KTFF da uluslar arası hukuka dahil olmadır” dedi.

Editör: TE Bilisim