Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF), KOP’a üyelik başvuru yapmasının ardından Spordan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Bakanlık olarak federasyon ile ilişkilerini askıya aldığını açıkladı.


Spordan sorumlu Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, açıklama yaparak “KTFF ile bakanlık olarak ilişkilerimizi askıya alacağız” dedi.

Diyalog TV’ye açıklama yapan Denktaş, “Ben Sertoğlu’nun özür dilemesini beklemiyorum ancak ilişkileri askıya alacağım. Başka yolu yoktur. Süreç bitsin, ‘Olmadı bir şey’ denirse yeniden ve eskisi gibi olmayan bir şekilde ilişkiler değişecek, işbirliği gerçekleşecek” dedi.

Ülkedeki bir kurumun kendi başına hareket ederse sonuçlarına da katlanacağını vurgulayan Denktaş, “Bu tutumum kesindir hükümete bunu danışmadım. Bana bağlı federasyonla bakanlık arasındaki bir ilişkidir. CTP farklı tutum sergilerse de ben kararımın arkasındayım” dedi.

Denktaş yayımladığı basın açıklamasında şunları kaydetti: 

Son günlerin özel gündemi haline gelen KTFF'nin KOP' müracaatı meselesi KTFF Başkanı Sn Sertoğlu'nun bugünkü basın toplantısı ile kendi deyimi ile "yeni bir gündeme " yelken açmıştır. Sn Sertoğlu bugün FIFA ya yazmış olduğu mektup ile KOP müracaatının ilk adımını atmış durumdadır.

KKTC zor koşullar sonrası kurulmuş ve zor şartlar altında var olmaya devam eden bir Devlettir ve bu Devlet Türkiye'nin de katkılarıyla oluşan bütçesi ile imkanlarını zorlayarak kendi Kurumlarına katkı yapmaktadır.

Yapılan açıklamalardan da anlaşılmaktadır ki Devletimizin futbola yapmakta olduğu katkı küçümsenmekte ve gerek mali gerekse siyasi anlamda bizden talep edildikçe ortaya koyduğumuz uğraş yok sayılmaktadır.

Bu noktadan hareketle, Bakanlığımız başlatılan süreç devam ettiği müddetçe KTFF ile ilişkilerini askıya alma kararlılığındadır. Spor bütçesinin önemli bir bölümünü ayırdığımız ve bir protokol çerçevesinde yürüttüğümüz ilişkiler Bakanlığımızın yetkili birimlerinde ele alınarak gözden geçirilecek ve gereken kararlar alınarak yürürlüğe konulacaktır.

Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Serdar DENKTAŞ

Başbakan Yardımcısı

Editör: TE Bilisim