KTEZO’dan yapılan açıklamaya göre fuarda, Mehmetçik’ten Büyükkonuk ve Lefke’ye kadar ilk kez küçük üreticilerin işlenmiş tarımsal ürünleri ve el zanaatları Oda ve üretici kooperatifleri işbirliğiyle kapsamlı şekilde sergileniyor. Zeytin ve üzüm ürünlerinin yanı sıra, ceviz ve diğer tüm macunlar ile köy hellimleri, küçük üreticiler, KTEZO başkanı ve personelinin hazır bulunduğu stantta tanıtılıyor ve tattırılıyor.

KTEZO Başkanı Mahmut Kanber konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; üretim, üretici ve KTEZO arasında kopmaz bağlar olduğunu, ülkede katma değeri yüzde yüz olan küçük üreticilerin ürettikleri ürünleri belli bir standart ve kalite çerçevesinde markalaştırması gerektiğini, bunlar yapılmadan ne kırsal alanın ne de ülkenin kalkınabileceğini vurguladı.

Oda olarak bu yolda önemli mesafeler kat edildiğini ifade eden Kanber, dört yıldır küçük üreticilerin kooperatifleşmesi ve üretilen ürünlerin pazarlanması için büyük çaba ve emek ortaya koyduklarını, nihayette bu çabaların görülerek AB projesine dönüştürüldüğünü kaydetti. Kanber, KOBİGEM’in de desteğini alan projenin önümüzdeki günlerde hayata geçirilmesi için iş ve eylem planının hazırlanma aşamasında olduğunu sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim