KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan yaptığı yazılı açıklamada, eksiklikler ve olumsuzluklar hakkında  defalarca uyarı yapmalarına rağmen, hiçbir adım atılmadığını,  sergilenen duyarsız davranışların  hem hizmet alan halkın hem de çalışanların mağduriyetlerine yol açtığını ileri sürdü.

Bengihan, 16 Nisan 2016 tarihinden beri görevde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı  Ersan Saner’e 3 dairenin ortak sıkıntılarını hatırlatmakta fayda gördüklerini belirterek, Çalışma Dairesi ve Sosyal Hizmetler Dairesi ilk atanma kadrolarına 11 yıldan beri hiç istihdam yapılmadığını, ayrıca Sosyal Sigortalar Dairesinde müfettişlik haricindeki ilk atanma kadrolarına da 11 yıldır istihdam gerçekleştirilmediğini ifade etti.

Bengihan, “Ersan Saner’in makamına bağlı bulunmakta olan bakanlık binasının fuzuli bir şekilde değiştirilmesi dışında, kendi bakanlığının uhdesindeki dairelerin çağ dışı kalmış hizmet binaları konusunda laftan öteye hiçbir somut icraat gerçekleştirilmemiştir” dedi.

Emekli olanların yerine ve boşalan mevkilere terfilerin gerçekleştirilmemesinin dairelerin hiyerarşik yapısını olumsuz şekilde etkilediğini belirten Bengihan, ilgili dairelerin teşkilat yasalarının  günün koşullarına uygun olmadıklarından hizmet akışında sürekli olarak sıkıntılara yol açtığını ifade etti.

Modern çağın gerektirdiği teknolojik gereksinimler  konusunda yetersizlikler bulunması nedeniyle bürokratik işlemlerin uzadığına dikkat çeken Bengihan, buna bağlı olarak  vatandaşların ve  çalışanların  zaman ve emek açısından gereksiz yere efor sarf ettiğini belirtti.

İlgili dairelerin bölge şubelerinde yeterli sayıda araba olmamasından dolayı denetimlerin gerçekleşmesinde gecikmekler meydana geldiğini aktaran KTAMS Genel Sekreteri Bengihan,  Sosyal Hizmetler Dairesinde kendi arabaları ile denetim yapmak zorunda kalan çalışanlara  yetkililerin ilgisizliği nedeniyle 2016 yılından beri yolluk ödeneği ödenmediğini kaydetti.

Çalışma Dairesi iş sağlığı ve güvenliği konusunda kadro azlığı nedeni ile yetersiz kaldığından  iş kazaları ve ölümlerinin arttığını savunan Bengihan, Sosyal Sigortalar Dairesinde personel eksikliği sonucu ilaç, gözlük ve evlilik yardımlarında aksamalar oluştuğunu, emeklilik işlemlerinde gecikme meydana geldiğini ifade etti.

Güven Bengihan, Sosyal Hizmetler Dairesinin teşkilat yasası değişikliğinin gerçekleşmemesinden kaynaklanan işlevsel sorunların  ortaya çıktığını bunun da  vatandaşa yetersiz hizmet götürülmesine yol açtığını belirtti.

Bengihan, “Yukarıda sayılan hususları defalarca vurgulamamıza rağmen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı hiçbir adım atmamıştır. Bu çerçevede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın. Ersan Saner’i görev yapmaya davet ederken, bu konularda ilerleme sağlanmaması halinde üyelerimiz ile birlikte grev de dahil olmak üzere tüm yasal haklarımız
kullanacağımızı vurgularız” dedi.

Editör: TE Bilisim