Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Ulusal Birlik Partisi (UBP) Hükümeti’nin kendi kurultayına yönelik Kıbrıs Vakıflar Bankası’nda ‘sözleşmeli’ adı altında yaptığı istihdamların yasadışı olduğunu ileri sürdü. Sendika, konuyu yargıya taşıyacağını ve grev dahil her türlü eyleme başvuracağını açıkladı.

KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, Hükümet’in kendi kurultayına yönelik devlet daireleri ve Kamu İktisadi Teşekkülleri (KİT)’lere partizanca istihdamların devam ettiği belirtildi.

“Koltukta kalma uğruna toplumun tüm öz varlıklarını ve devlet kaynaklarını kendi yandaşlarına kullandırarak vatandaşlar arasında da büyük haksızlık ve ayrımcılık yapmaktadır” denilen yazılı açıklamada, Kıbrıs Vakıflar Bankası’na yapılan istihdamların sendika ve banka çalışanlarını huzursuz ettiği kaydedildi.

Açıklamada, Kıbrıs Vakıflar Bankası’nın bankacılık sektöründeki yeri ve mali durumuyla sağlam bir yapısı olduğuna işarete edilerek, “Her yıl kârını arttırarak büyüyen Kıbrıs Vakıflar Bankası Ltd. bu sağlam yapısını daha yukarılara taşıyabilmek adına 1 Ocak 2011 ile 31 Aralık 2012 dönemlerinde imzalanan toplu iş sözleşmesinde tasarruf tedbirleri adı altında çalışanlar birçok haklarından feragat etmiştir” ifadesi kullanıldı.

Çalışanların kendi iş yerleri için gösterdiği Başbakan İrsen Küçük ile Banka Yönetimi’nin hiç dikkate almayarak Kurultay’da menfaat sağlamak amacıyla sözleşmeli adı altında Kıbrıs Vakıflar Bankası’na istihdam yaptığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Bu yapmış oldukları istihdamlar Kıbrıs Vakıflar Bankası Ltd’in yönetmeliklerine de aykırı olduğu bilinmesine rağmen gerçekleşmiştir. Gelinen bu süreçte yapılan bu istihdamların yanlış olduğunu Kıbrıs Vakıflar Bankası Ltd. Yönetim Kurulu Başkan Vekili ile görüşüp bildirmiş bulunmaktayız:”

Açıklamada, yasadışı istihdamlarla ilgili olarak KTAMS’ın yargıya başvuracağı, grev dahil türlü eylemi yapacağı kaydedildi.
Editör: TE Bilisim