Bilindiği gibi adamız son yüzyılın en yüksek yağışını bu yıl almıştır. Bu yılki yağışlarla sulak alanların sayısı ve boyutları kontrolsüz bir şekilde artmış bulunmaktadır. Sivrisinekler için üreme alanı oluşturulan bu sulak alanların tespiti ve bu alanlarda düzenli olarak; insan sağlığına, çevreye ve diğer canlılara zararı olmayan bakteri kökenli biyolojik ürünlerle belediyelerimizin ekipleri tarafından sivrisinek mücadelesi yapılması büyük önem taşımaktadır. Her zaman belirttiğimiz gibi sivrisinek mücadelesinde hedef; sivrisinek üreme kaynaklarında yürütülen biyolojik mücadeleler sayesinde sivrisinekleri uçmadan kontrol altına alarak havaya kimyasal atılmasının önüne geçmek olmalıdır.

Sivrisineklerle mücadelelerin başarıya ulaşması için halkımızın mücadeleye dahiliyeti de çok önemlidir. Sivrisinekler sadece büyük sulak alanlarda değil bahçemizde bulunan küçücük kaplara kadar her çeşit suda üreyebilmektedirler. Bu nedenle bahçelerimizdeki kovalarda, varillerde özetle her çeşit kap kacakta 1 haftadan fazla bekleyen suların boşaltılması, kırık rögar kapaklarının onarılması, su depolarının kapaklarının kapatılması evlerimizin çevresinde sivrisinek üremesini engelleyecektir.

Rahat bir yaz geçirmek ve sivrisineklerden bulaşabilecek olası hastalıkları önleyebilmek için belediyelerimizin halkımızla el ele mücadele etmesi özellikle  bu yıl büyük önem arz etmektedir.

                                                                                  Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği

Editör: TE Bilisim