KSP, İngiltere’deki AB’den ayrılma referandumu sonucunu değerlendirdiği yazılı açıklamada, dünyada emperyalist devletler arasında bir cepheleşme yaşandığını ve bu cepheleşmeden dünya halklarının sürekli “acı, sömürü, göç ve katliamlar” olarak payını aldığını kaydetti.

KSP, “bu çerçevede Britanya’daki referandum yalnızca İngiliz halkının AB’ye karşı hoşnutsuzluklarının bir göstergesi olarak değerlendirilmemeli. Bu durum, emperyalist güçler arası hesaplaşmaları da göz önüne sermektedir” dedi.

Diğer yandan İskoçya ve Kuzey İrlanda’nın AB içinde kalma yönünde oy kullanırken, İngiltere’nin ayrılmadan yana tavır takınmasının; Birleşik Krallık içinde önemli çatışmalara ve halkların kardeşliğini zedeleme yönünde bir durum yarattığına dikkat çeken KSP, şöyle devam etti:

“Ayrıca Alman, Fransız ve Amerikan sermayesi arasında var olan rekabet ve pazar dalaşmalarını da yansıtmaktadır. Emperyalist güçler arası bu güç ve paylaşım savaşı dünya halklarını korkunç bir felaketin eşiğine getirmiştir.

KSP olarak emperyalist güçlerin bu yıkımına dur demek için tüm ülkelerin halklarını birleşmeye, güç birliğine gitmeye çağırıyoruz. Dünyadaki internet ağımızı kurtuluşumuz için genişletelim.”

Editör: TE Bilisim