Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, bakanlığın çıkardığı Köpek Kayıt Tüzüğü ile başıboş köpek sorununun önemli ölçüde önüne geçileceğini kaydetti.

Gıda Tarım ve Enerji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Hayvan Severler Platformu’nu kabulünde konuşan Bakan Sennaroğlu, platform çalışmalarına her zaman destek vermeye hazır olduklarını belirterek, Bakanlık olarak çıkardıkları “Köpek Kayıt Tüzüğü” ile başıboş köpek sorununun önemli ölçüde önüne geçileceğini söyledi.

Kıbrıs kültürünün bir parçası olan Karpaz eşeklerinin korunması çerçevesinde Bakanlar Kurulu’nun aldığı karar uyarınca daha önce tellerle kesilen bölgenin bariyerlerle kesileceğini belirten Sennaroğlu, böylelikle Karpaz eşeklerinin buraya taşınarak bakım ve beslenmelerinin daha sağlıklı gerçekleştirilebileceğini anlattı.

Başıboş hayvanlar konusunda özellikle belediyelere önemli görevler düştüğü konusuna da dikkat çeken Bakan Sennaroğlu, bakanlık ve bakanlığa bağlı Veteriner Dairesi’nin gerekli yardımı yapmaya hazır olduğunu söyledi.

“KÖPEK KAYIT TÜZÜĞÜ’NÜN SONUÇLARINI İLERLEYEN DÖNEMDE GÖRECEĞİZ”

Bakan Sennaroğlu çıkardıkları tüzükle, köpek edinen vatandaşların belli bir süre sonra hayvanları doğaya bırakmasının önüne geçilmiş olacağını kaydetti.

Bakan Sennaroğlu, Köpek Kayıt Tüzüğü çerçevesinde tüm köpeklerin ‘çip’lenerek kayıt altına alınmakta olduğunu belirterek, bu tüzüğün sonuçlarının ilerleyen zamanlarda hissedilmeye başlanacağına söyledi.

Hayvan sevgisi aşılanması ve hayvan haklarına saygılı bir toplum oluşmasının önemli olduğunun ifade eden Bakan Sennaroğlu, bunun için eğitimin önemine vurgu yaptı.

ÖZTÜRK

Kabulde konuşan Hayvan Severler Platformu temsilcisi Münür Öztürk ise 40 örgütün bir araya gelerek oluşturduğu platformun; hayvan haklarını koruma, başıboş hayvanların beslenebilmesi ve barınabilmesi için çeşitli dernek ve birbirinden farklı parti örgütlerinin katılımıyla oluştuğunu kaydetti.

KISA VE UZUN VADELİ PROJELER

Kısa ve uzun vadeli hedeflerinden bahseden Öztürk, öncelikle gerek Karpaz bölgesindeki özgür eşekler, gerekse başıboş sokak hayvanlarının su ihtiyacını gidermek için çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Bu kapsamda suluklar alarak çeşitli bölgelere yerleştirmeye başladıklarını belirten Öztürk, uzun vadede ise başıboş hayvanların kısırlaştırılması ve çağdaş hayvan barınaklarının inşa edilmesi yönünde projeleri bulunduğunu kaydetti. 
Editör: TE Bilisim