Koopbank’ın, dünyada en büyük para transferi şirketleri arasında yer alan MoneyGram ile stratejik işbirliği protokolü imzaladığı bildirildi.

Koopbank’tan verilen bilgiye göre, yapılan işbirliğiyle, dünyada 200 ülkeye, 336 binin üzerindeki noktaya hızlı ve güvenli para gönderme ve bu noktalardan gönderilen paranın Koopbank şubelerinden tahsili imkanı sağlandı.

Koopbank Genel Müdürü Gülhan Alp, MoneyGram ile gerçekleştirdikleri işbirliği ile Koopbank müşterisi olsun olmasın herkese hızlı ve kolay para transferi gerçekleştirme olanağı sunduklarını söyledi.

200 ÜLKEDE, 336 BİNİN ÜZERİNDEKİ NOKTAYA PARA TRANSFERİ İMKANI

Koopbank Genel Müdürü Gülhan Alp, müşterilerine hızlı ve güvenli para transferi hizmetini, alanında dünyanın en bilinen ve güvenilen firmalarından biri olan MoneyGram aracılığıyla sunacak olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Koopbank olarak hedeflerinin müşterilerine en iyi hizmeti sunmak olduğunu vurgulayan Alp, “Bu doğrultuda, dünyada güçlü markalarla işbirliklerimizi yoğunlaştırmaya büyük önem veriyoruz” dedi.

MoneyGram ile son derece anlamlı bir çözüm ortaklığına imza attıklarını ifade eden Alp, işbirliğiyle Koopbank’ın, MoneyGram'ın Kuzey Kıbrıs’taki önemli acentelerinden biri haline geldiğini söyledi.

KOOPBANK KUZEY KIBRIS’TA MONEYGRAM’IN EN BÜYÜK HİZMET AĞI

Gülhan Alp, işbirliği ile MoneyGram'ın Kuzey Kıbrıs’ta 5. ortağı olarak Koopbank’ı dahil ettiğini ve Koopbank'ın ada geneline yayılan 19 şubeli geniş hizmet ağı ile birlikte en büyük halkayı oluşturacağını kaydetti.

Alp şöyle devam etti:

“Yurtdışında bulunan öğrenci, çalışan, yanında nakit taşımak istemeyen turist, iş adamı ya da ani para gönderme ihtiyacı içinde bulunan kişilere, banka hesabına ihtiyaç duymaksızın ve herhangi bir kredi veya banka kart sahibi olma gereksinimi olmaksızın para transferi Koopbank şubelerinden hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilecek.”

MoneyGram ile 7 bin Euro’ya kadar ve belli bir komisyon karşılığında dünyanın her yerine para transfer edilebileceğini ifade eden Alp, yurt dışından gönderilecek paraların da Koopbank’ın tüm şubelerinden ücretsiz tahsil edilebileceğini vurguladı.

Alp, özellikle düşük miktarlı para transferlerinde MoneyGram'ın diğer para transferi yöntemlerinden daha hızlı ve hesaplı olduğuna dikkat çekti.

Alp, açıklamada, Koopbank’ın bugünkü finansal durumuna ve önümüzdeki dönemdeki hedeflerine de değindi.

Alp, bankacılık sektörü içinde yüzde 22,6’lık bilanço aktif büyüklük payı, 235 milyon TL öz kaynak, 2,6 milyar TL’nin üzerindeki mevduat tutarı, 120 bine ulaşan toplam müşteri sayısı ve her kesime sağlanan krediler ile “sektör lideri” konumunda bulunduklarını sözlerine ekledi. 
Editör: TE Bilisim