Banka dün gerçekleşen para transferinde ihmal olduğunu ve ihmalde sorumluluğu görülen ilgililerin soruşturma neticeleninceye kadar görevlerinden uzaklaştırıldıklarını bildirdi.

Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası Ltd. Yönetim Kurulu ve Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada, Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’na ait 3 milyon Türk Lirası’nın Lefkoşa’dan Güzelyurt Şubesi’ne nakli sırasında, araçları ile Lefkoşa-Güzelyurt güzergahında seyretmekte olan görevli memurları etkisiz hale getirilerek, silahlı soygun gerçekleştirildiği, taşınmakta olan para ve kullanılmakta olan aracın gasp edildiği belirtildi.

Olayla ilgili olarak Polis Genel Müdürlüğü tarafından ivedilikle soruşturma başlatıldığı ifade edilen açıklamada, yaşanan olayın açıklığa kavuşması ve suçluların bulunabilmesi için çalışmaların hassasiyetle devam ettiği vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yıllardan beridir Bankamız şubeleri arasındaki para nakilleri belirli güvenlik önlemleri alınarak gerçekleştirilmektedir. Belli tutarın üzerindeki tüm nakillerde Polis Genel Müdürlüğü’nden silahlı koruma alınmakta ve nakil rutin olarak polis nezaretinde yapılmaktadır. Ayrıca yine rutin olarak nakil yapılan tüm tutarlar sigortalanmaktadır ve dünkü olayda da çalınan para sigorta kapsamındadır.

Dün yaşanmış olan olayda, belli tutarların üzerindeki nakillerde Bankamızın her zaman uygulamakta olduğu polis nezaretinde sevk yapılmamıştır. Bu ihmal için derhal soruşturma başlatılmış ve ihmalde sorumluluğu görülen ilgililer soruşturma neticeleninceye kadar 24.07.2014 tarihi itibariyle görevlerinden uzaklaştırılmışlardır”.
Editör: TE Bilisim