UBP Girne ilçe Başkan adayı Yalçın Koçyiğit katıldığı özel bir televizyon programında adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Koçyiğit,Girne’de UBP’yi eski günlerine geri getireceğini iddia etti, misyonunun kucaklayıcı olduğunu tekrarladı.

Gelecek hafta sonu yapılacak olan UBP Girne İlçe Başkanlığına aday olduğunu yenileyen iş adamı Yalçın Koçyiğit, İnsanların kamplara bölündüğünü, bir an önce bu durumdan çıkılması gerektiğini, kendisinin tabandan Ulusal Birlik Partili olduğunu, UBP üyelerinin, her gittiklerinde bir muhatap bulmaları gerektiğini ve bunu sağlayabileceğini vurguladı.

UBP’nin eskiden Girne’de birinci parti olduğunu ve yerel yönetimlerde de söz sahibi olduğunu anlatan Kçoyiğit, “ben kucaklayıcı olacağım ve en kısa sürede partimizi eski gücüne ulaşması için çok çalışacağım” dedi.

İlçenin en büyük sorunlarından birinin ilçe başkanına ulaşmanın zor olduğunu dile getiren Koçyiğit, “Ben Başkan olursam üye istediği zaman bana ulaşır, Başkanla görüşmek isteyen hemen başkana ulaşsın,  Ama maalesef UBP de öteden gelen bir sıkıntıdır. Birileri gidecek birileri gelecek bu parti böyle büyür. Hem milletvekili olacaksın hem de ilçe başkanı olacak. Bu olmaz. Milletvekili mecliste olacak. Mecliste çalışacak. Milletvekili seçilirse bütçe görüşmeleri var, seçim sonrası bütçe görüşmelerine katılmak zorunda. İlçede kimse onu bulamaz. Ama bizim zamanımız var”dedi.

Koçyiğit ayrıca, İlçe Başkanının Milletvekili olmasını isteyen yok, Milletvekili işini Mecliste yapsın ifadelerini kullandı.

Bu kadar aday çıkmasını demokrasi olarak değerlendiren Koçyiğit, bu durumun partiye zarar vereceğini de sözlerine ekledi. Koçyiğit yineledi:”Herkes kendi görevini yapsın. Halk onlara milletvekilliği görevi verdi. Onlar vekillik yapsınlar. Diğerlerine şans verilmeli. Herkesin kendine göre küçük hesapları var. Vekil olup ilçe başkanı olayım, diğer seçimleri garanti altına alayım düşüncesi hakim olanlar var. Bunlar küçük hesaplar. Küçük olsun benim olsun mantığı ortadan kalkmalı.”

 

Editör: TE Bilisim