Sibel Siber, Diyabet Derneği’nin Caner Arca başkanlığında oluşturulan yeni Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.

Meclisten yapılan açıklamaya göre, Diyabet Derneği Başkanı Caner Arca, ziyarette, gerçekleştirdikleri çalıştay sonucunda diyabetin KKTC’deki durumunu yansıtan değerlendirme raporunu da Başkanı Siber’e sundu.

Arca raporları İngilizce olarak de tercüme ettiklerini ve böylece bu bilgileri hem İngilizce hem de Türkçe olarak bir kitapta toplamak istediklerini söyledi.

ARCA: “DİYABETE KARŞI KORUYUCU SAĞLIK SİSTEMİ İLE İLAÇLI TEDAVİ BİRLİKTE YÜRÜTÜLMELİ”

KKTC’deki diyabet rakamlarına dikkat çekerek, bu rakamın gün geçtikçe arttığına değinen Arca, diyabete, koruyucu sağlık sistemi ile ilaçlı tedavinin birlikte yürütülerek hemşire ve psikolog eşliğinde çözüm bulunmasının gerekliliğine de işaret etti.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de, yeni oluşturulan Diyabet Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerine başarılar dileyerek, en anlamlı sivil toplum örgütlerinden biri olduğunu belirttiği Diyabet Derneği’ne, sağlığa yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti.

Sibel Siber, Diyabet Derneği’nin geçekleştirmiş olduğu çalıştay sonuçlarını bir rapor şeklinde almanın önemine vurgu yaparak, teknoloji çağında olunduğu ve sağlık gibi bir önemli konunun da verilerinin kayıt altında olmasının önemine işaret etti.

Siber, KKTC’de her üç kişiden birinin diyabet olduğunu ve bunu hiç bilmeden yaşayan kişiler olduğunu da belirterek, bu konuda yapılacak yürüyüş yolları, bisiklet yolları gibi yaşamsal alanların insanlara katkı yapabileceğini sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim