Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ) Havacılık ve Pilotaj eğitim sürecinde önemli bir gelişme daha yaşandı, YÖDAK ve YÖK onayının ardından Türkiye Cumhuriyeti Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden de Uçuş Eğitimi Yetki Belgesi alındı.
TC Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün Girne Amerikan Üniversitesi’ne verdiği “Yetki Belgesi” kamuoyuyla paylaşıldı ve “Başarı bizim yolumuz.. Ülkemizi ve Üniversitemizi Kanatlarımızın altına aldık” denildi.
Girne Amerikan Üniversitesi’nden konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şöyle denildi: “Girne Amerikan Üniversitesi’nin Havacılık ve Pilotaj eğitim sürecinde, KKTC’de yeni bir ilki başardığını kamuoyuyla paşlaşmaktan memnuniyet duyuyoruz . YÖDAK ve YÖK onayından sonra, Türkiye Cumhuriyeti Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü de, üniversitemize Uçuş Eğitim Organizasyonu Yetki Belgesi vermiş bulunmaktadır. KKTC’de ilk kez böylesi önemli bir yetkilendirme Üniversitemize verilmiştir. Başarı bizim yolumuz.. Ülkemizi ve Üniversitemizi Kanatlarımızın altına aldık..”

 
Editör: TE Bilisim