Türkiye Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Türkiye’nin, halkının haksız ambargolar altında bulununan Kıbrıs Türk halkına desteğini sürdüreceğini açıkladı.

Türkeş, İngiltere’deki temasları kapsamında başkent Londra’nın kuzeyinde Türkçe konuşan toplumun yoğun olarak yaşadığı Hornsey bölgesindeki, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin İngiltere şubesi tarafından Hornsey Kız Okulunda düzenlenen toplantıda Türk vatandaşlarla bir araya geldi.

“Kıbrıs’ın haksız izolasyonunda, haksız dünyadan tecrit edilişinde Türkiye’nin ona sağlamaya çalıştığı ekonomik, sosyal destek programının da yönetiminden sorumluyum”diyen Türkeş, Kuzey Kıbrıs’ın ekonomisinin daha iyi daha refahlı yaşaması için çalıştığını anlattı.

Türkeş, bu sebeple İngiltere’deki Kıbrıs Türk toplumununu yerinde ziyaret etmek ve çalışmalarını görmenin kendi açısından önemli olduğunu dile getirdi.

Türk vatandaşları ile Kıbrıs Türk toplumunu ziyaret etmek üzere seyahat gerçekleştirdiğini aktaran Türkeş, “Bildiğiniz gibi hem Yurtdışı Türkler Başkanlığı olarak, Türkiye’nin dışarıda yaşayan insanlarıyla onların sosyal meseleleri, eğitimler, kültürel faaliyetlerini yakından takip ediyoruz, hem de Kıbrıs’tan Sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak da Kıbrıs’ın hem diasporadaki yapısı, yurt dışında, Kıbrıs dışında yaşayan Türklerin meselelerini de takip etmek öncelikli işlerimiz arasında. Bu noktada olmak üzere, burada hem sivil toplum örgütleriyle çalışmalar yapıyoruz, onlarla karşılıklı görüşmeler yapıyoruz hem de burada yapılan bazı çalışmaları da takip ediyoruz” diye konuştu.
Çoğunlukla KKTC’li sivil toplum kuruluşlarının desteklediği okulun çalışmalarına ilişkin bilgi alan Türkeş, burada bir etkinliğe katılarak, çocuklarla saksıya çiçek dikti.

Editör: TE Bilisim