Gıda Tarım ve Enerji Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, bakanlık yetkilileri, Türkiye Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) heyeti ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği Müşaviri Nabi Çelik’in katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda tarımsal projeler ele alındı.

KESTİGÜL

Toplantının başında konuşan Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı Müsteşarı Hasan Kestigül, tarım alanında dünyayla rekabet edebilmek için ülke tarımının geliştirilmesi gerektiğine vurgu yaparak, bu alanda projeler geliştirilmesinin ve öncülük edilmesinin Bakanlığın görevleri arasında olduğunu ifade etti.

Kıbrıs’ta olası bir çözüme tarım sektörünün de hazırlıklı olması gerektiğinin altını çizen Kestigül, bu çerçevede tarımsal projelerin geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

YÜCEL

TAGEM Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Yücel de, geçen beş yıllık sürede protokolün ciddi anlamda işlerlik kazandığını görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, önemli bir yol kat edildiğini ifade etti.

Dünya ile rekabet edebilmek için kapasite geliştirilmesinin zorunluluk olduğunu belirten Yücel, KKTC’nin kendi projelerini yürütebilecek noktaya geldiğini ifade etti.

Yücel, KKTC’nin tarım alanındaki kapasitesinin geliştirilmesinin ve bu alanda kendine yeter noktaya gelmesinin kendileri için önemli olduğunu söyleyerek, TAGEM olarak her zaman destek vermeye hazır olduklarını belirtti. 
Editör: TE Bilisim