Temsilcilik binasında dün gerçekleştirilen dinletiye, 100’den fazla davetli katıldı.

KKTC Londra Temsilciliği’nden yapılan açıklamaya göre, davetliler, Kıbrıslı Türk gitarist Necati Emirzade ve Amerikalı gitarist Mark Anderson’un 45 dakika süren performansını izledi. Resitalden sonra yer alan resepsiyonda ise, konuklara; zeytinli, pilavuna, karpuz ve turunç macunu gibi, Kıbrıs’a özgü lezzetler ikram edildi.

Dinletiye, Birleşik Krallık Parlamentosu KKTC Dostluk Grubu Başkanı Lord Sharkey ve Lady Sharkey, TC Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Fatih Ulusoy, Müsteşarlar Orçun Başaran ve Nazmiye Başaran, Enfield Belediye Meclis Üyeleri Alev Cazımoğlu, Nesil Cazımoğlu, Konsoloslar Ülkü Alemdar, Esra Emin ve İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Çetin Ramadan’ın yanısıra, birçok sivil toplum kuruluşunun başkan ve yöneticileri, işadamları ve sanatçılar katıldı.

Gitar dinletisi sonrası Emirzade ve Anderson’u kutlayan Büyükelçi Oya Tuncalı, 2013’te keman sanatçısı Nihat Ağdaç ile başlayan, geçen yıl caz sanatçısı Atila Hüseyin ile devam eden Kıbrıslı Türk genç sanatçılar resitallerinin, bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Tuncalı, genç sanatçıları, Londra Türk toplumuna daha yakından tanıtarak; hem müzisyenleri teşvik etme, hem de Kıbrıslı Türklerin kendi içinden yetişmiş değerlerle gurur duymalarını sağlama amacında olduklarını belirtti.

Büyükelçi Tuncalı, bu konserleri, her yıl başka genç ve başarılı isimlerle geleneksel hale getirdiklerini sözlerine ekledi.

Bu başarılı dinletinin; ülkemizin içinde bulunduğu zor şartlara rağmen, bilim, kültür, sanat gibi birçok alanda uluslararası başarı sağlayabilecek düzeyde yetenekli gençlere sahip olduğunun bir göstergesi olduğunu belirten Tuncalı: “Biz, Londra Temsilciliği olarak, Kıbrıs Türk toplumunun gerçek potansiyelini, uluslararası platformlarda ortaya koyabilecek değerlerimize sahip çıkıyor ve onları gönülden destekliyoruz” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim