Kızılay Derneği Golden Tulip Otel’de düzenlediği basın toplantısında, proje tanıtımının yanısıra, derneğin faaliyetlerini ve sıkıntılarını aktardı.

Psiko-Sosyal Eğitmenlerinin Eğitimi ve Zihinsel Engelli Çocuk Sahibi Ailelere Yönelik Psiko-Sosyal Destek Eğitimi projesinin hedefleri arasında, aile içi iletişimin arttırılması, zihinsel engelli çocuğu olan ailelerin sosyal haklarıyla ilgili farkındalık yaratılması, ailelere yönelik toplumsal duyarlılığın arttırılması ve ailelere stresle başa çıkmaları noktasında yol göstermesi bulunuyor.

Zihinsel engelli çocuğu olan ailelere yönelik proje, zihinsel engelli çocuk sahibi ailelere eğitim verebilecek, uluslararası deneyimlerle de donatılmış bir eğitim kadrosu elde etmeyi, zihinsel engelli çocuğu olan aileleri ‘aile içi iletişim’ konularında bilgilendirmeyi ve yaşananlarla ilgili çözümler ortaya koymayı da hedefliyor.

KKTC Kızılay Derneği Başkanı Ahmet Ulubay, basın toplantısında yaptığı konuşmada, 1974 yılında kurulan derneklerinin işleyişi ve faaliyetleri hakkında bilgi vererek, hedeflerinin zor durumdaki insanlara yardım etmek olduğunu hatırlattı.

Derneklerinin KKTC genelinde 7 şubesi olduğunu ifade eden Ulubay, derneğin imkanlarının kısıtlı olduğunu ve zor şartlarda ihtiyaç sahiplerine verimli ve faydalı olmaya çalıştıklarını söyledi.

Ulubay, kan konusundaki eksiklikleri Türkiye Kızılayı’yla yürüttükleri çalışmalarla gidermeye çalıştıklarını belirterek, önümüzdeki hafta kan alım aracı ve 200 yeni çadırı teslim alacaklarını anlattı.

Derneğin teşkilat yasası için de uzun zamandır çalıştığını dile getirerek, bu konuda yetkililerden destek isteyen Ulubay, derneğin yaklaşık 1 yıldır aracı olmadığını ve yardımları ulaştırmakta zorluk çektiklerini de söyledi.
Editör: TE Bilisim