CTP Milletvekili Biray Hamzaoğulları, “Yenierenköy Belediyesi ve Batış Sebepleri” konusunda konuştu.

Hamzaoğulları, belediyenin batış sürecine değindi.

Aylardır maaş alamayan çalışanların yanında, emekliliği gelen bir kişi de bulunduğunu belirten Hamzaoğlulları, bu kişilerin haklarını nasıl alacağını, hükümetin ne yaptığını sordu.

Hamzaoğulları, yaklaşık 1 milyon TL borçlanma yetkisinin kimin tarafından neden verildiğini sorarak, “Peki mukayyitlik neredeydi?” diye sordu.

“Popülizm yapıyorsunuz” diyen Hamzaoğulları, “Bu konudaki beceriksizliğinizi, beni veya partimi döverek örtemezsiniz” ifadelerini kullandı.

ÇAVUŞOĞLU: “BELEDİYEDE ZAFİYET YAŞANIYOR, TOPARLANACAK”

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Yenierenköy Belediyesi’nde uzun yıllardır devam eden sorunlar olduğunu, gelen belediye başkanlarının gittiğini söyledi.

Çavuşoğlu, belediyede ödemelerin gidişatında sorun oluştuğunu, emirnameden kaynaklı gelir kaybı ve kötü yönetim ile fazla istihdam sonucunda belediyenin zafiyet yaşadığını kaydetti.

Bu zafiyetin giderilmesi gerektiğini dile getiren Çavuşoğlu, ciddi bir borç yükü bulunduğundan, hükümetin avans adı altında sorunları çözmeye çalıştığını, para akışını düzene sokacak bir sistem yaratmaya uğraşıldığını, belediyenin toparlanacağını söyledi.

Çavuşoğlu, sadece hükümetin para vermesiyle belediyenin ayağa kalkamayacağını, yönetenler, çalışanlar ve halkın yürüteceği seferberlik çalışması ile belediyenin ayağına kalkabileceğini ifade etti.

DERYA: “KIZ ÇOCUKLARINA DİN DERSİ ALTINDA ERKEKLERE NASIL HİZMET EDECEKLERİ ÖĞRETİLİYOR”

Daha sonra CTP Milletvekili Doğuş Derya, “Ülkemizdeki Eğitim Politikalarının Gidişatı” konulu konuşma yaptı.

Derya,  okullarda, “şişirilen nüfus” nedeniyle altyapı ve çeşitli sorunlar yaşandığını belirtti.

Bu sorunları daha önce de dile getirdiğini söyleyen Derya, sorunların daha da büyüdüğünü savundu.

İlk ve orta öğretimin toplum mühendisliğinin aracı haline geldiğini iddia eden Derya, din konusunu gündeme getirilenlerin bazı kesimler tarafından din düşmanı haline getirildiğini savunarak kendisinin din ve vicdan hürriyetine inandığını kaydetti.

Reşit olmayan çocuklara dinsel içerikli eğitim verilmesinin oldukça hassas ve önemli olduğunu belirten Derya, BM Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne aykırı tutumların çocuk istismarına girdiğini anlattı.

Kız çocuklarına bazı dernekler tarafından din dersi adı altında, erkeklere nasıl hizmet edeceklerinin öğretildiğini, başlarının kapatıldığını savunan Derya, din ve vicdan hürriyeti adı altında tek bir mezhebin eğitiminin verildiğini iddia etti.

Derya, bu tip okul dışı kursların denetiminin yapılmadığını, önlem alınmadığını ifade etti.

İlahiyat Koleji’nde kız çocuklarına tesettür baskısı ve telkini yapıldığını, kız spor takımı kurulmasının engellendiğini savunan Derya, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı’na bu konuda denetim yapılıp yapılmadığını sordu.

Derya, bunların gelecekte sosyolojik sorunlara, toplum içinde ayrışmalara yol açacağını savundu.

Gençlik Dairesi bybapss edilerek, öğrencileri yurt dışında haremlik selamlık kamplara gönderildiğini söyleyen Derya, bunun neden yapıldığını sordu.

Derya, Bakana kampların içeriğini ve müfredatının ne olduğunu, öğrencilerin nerede kalacağını, yolculuğun parasını kimin karşılayacağını sordu.

Üniversitelere de değinen Derya, üniversite izinlerinin keyfi olarak dağıtıldığını, 17 üniversitenin faaliyette olduğunu, 15 tanesinin de yolda olduğunu söyledi.

Derya, eğitime sektör değil hizmet gözüyle bakılması gerektiğini belirterek, üniversitelere ciddi teşvikler verildiğini, ticaret yapan şirketlerin üniversiteleri paravan olarak kullanıp ticari faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydetti. Derya, bu şekilde niteliğin düşürüldüğünü ifade etti.

Doğuş Derya, kaç üniversiteye izin verildiğini, başvuru şartlarının ne olduğunu, akademik ve fiziki altyapılarının ne olduğunu sordu.

BEROVA: “15 FAAL, 2 HENÜZ ÖĞRENCİ ALMAMIŞ, 13 DE İZİNLİ ÜNİVERSİTE VAR”

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, yeni Yükseköğretim Yasası’nın içeriğini defalarca anlattıklarını, bu yasadaki yeniliklerin görülmediğini ve ret oyu verildiğini söyledi.

Berova, iktidara geldikten sonra, bir tane bile ön açma izni vermediğini belirtti.

Yeni yasaya göre ön değerlendirme kurulunda başvuruların değerlendirileceğini ve Meclis’e sevk edileceğini, Meclis tarafından inceleme yapılacağını söyleyen Berova, şu anda 15 tane faal üniversite, 2 tane henüz öğrenci almamış üniversite ve 13 tane de önceki dönemde izni verilmiş üniversite bulunduğunu ifade etti.

Berova, yükseköğrenimde kalitenin artırılması, deneyimlerin toplumla paylaşılmasının hükümetin temel hedefi olduğunu söyledi.

İlk ve orta öğretimde altyapı, demirbaş ve teçhizat olarak hükümetin en çok yatırım yapan hükümetlerden biri olduğunu söyleyen Berova, yapılan çalışmaları anlattı.

BM Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne değinen Berova, Almanya ve Avrupa Birliği’nde dini eğitim verildiğini söyledi.

Berova, Hala Sultan İlahiyat Koleji müfredatının kolej müfredatı olduğunu, ek din dersleri konduğunu, girişin tercih ve sınavla yapıldığını, ailelerin verilen eğitimi bilerek çocuklarını gönderdiğini, temel ders çatısının diğer okullarla aynı olduğunu belirtti.

Çanakkale Kampı’na değinen Berova, Çanakkale Zaferi’nin tüm toplumları etkileyen tarihsel önemde büyük bir direniş olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim