“Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Web Portal Projesi”nin, 2013 turizm sezonundan önce hayata geçirilmesinin planlandığı bildirildi.

KITSAB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Tolun, Web Portal Projesi ile ilgili eğitim programlarına başlandığını açıkladı.

Tolun, Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı’nın yetkili olduğu projenin hayata geçmesi ile üye acentelerden, turizme yönelik tüm ürünlerin online satışının yapılabileceğini belirtti.

Ülkede bu tarz bir projenin ilk kez hazırlandığını belirten Tolun, projeyle ilgili olarak Akdeniz Karpaz Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından verilecek eğitimlere, KITSAB üyesi tüm acentelerin katılabileceğini söyledi.

Tolun, KITSAB Yönetim Kurulu tarafından hazırlanan projenin, acentelerin ekonomik girdileri artırmayı, rekabet gücünü rantable hale getirmeyi ve hizmet standartlarını geliştirmeyi amaçladığını kaydetti.

Proje kapsamında, online olarak yurtiçi ve yurtdışı uçak, otel, tur, transfer, kiralık araç, gemi ve benzeri hizmetler satın alınabilecek ve KKTC turizminin tüm yönleri portal aracılığıyla tanıtılacak.

“Web Portal Projesi” ile Kuzey Kıbrıs’ın tüm tur operatörleri-acentelerinin ortak portal  kurması, online rezervasyon ve turizm tanıtım imkanlarının  geliştirilerek ülkeye gelen turist sayısı ve gelirin artırılması hedefleniyor.

Proje,  KKTC’ de Kısmi Hibe Destek Yardım Projesi’nin Desteklenmesine Yönelik İşbirliği Protokol’ü uyarınca, TC Lefkoşa Büyükelçiliği ile Çukurova Kalkınma Ajansı’nın öncülüğünde ve TC Yardım Heyeti’nin finansmanı çerçevesinde hazırlanıyor. 

Editör: TE Bilisim