İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Konut Edindirme Birimi’nin kırsal kesim arsaları için müracaat kabul edileceğini açıkladı ve gençlerin bu arsalar üzerine uzun vadeli kredilerle ev sahibi olabilmesi için müteahhitler birliği ile çalışma yapıldığını müjdeledi.
İçişleri Bakanı Kutlu Evren uzun süreden beri Kırsal Kesim Arsası için başvuru yapmak için bekleyen gençlere müjde verdi. 28 Ekim- 28 Kasım 2016 tarihleri arasında müracaat kabul edilecek Boltaşlı, Gelincik, Alayköy, Korkuteli, Muratağa, Ağıllar, Ziyamet, Mutluyaka ve Bağlıköy köylerinde Kırsal Kesim Arsası açılacağını söyledi.
Gençlerin önünü açmak, kendi yaşadıkları yerlerde ev sahibi olmaları için Kırsal Kesim Arsalarını bir fırsat olarak değerlendiren Evren, gençlerin köylerinden başka yerlere göç etmesini önlemenin önemine değindi.
Kırsal Kesim Arsası hak sahibi olabilmeleri için 28 Ekim – 28 Kasım tarihleri arasında müracaat alınacağını açıklayan Evren, “Gençler önceliğimizdir, onların en büyük sorunlarından birisi de kentlere göç ve onun getirdiği sosyal sıkıntılardır’’ diye konuştu.
Kırsal Kesim Arsalarına yoğun talep olduğunu dile getiren Evren, halkın konut sahibi olabilmesi için uygun kredilerle uzun vadelerle ev sahibi olabilecekleri bir modelin hayat bulacağını dile getirdi ve Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği’nin bu yönde çalışma yürüttüğünü söyledi.
İçişleri Bakanlığı Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre vatandaşların kırsal kesim arsası için müracaatlarını İçişleri Bakanlığı’ndan veya Kaymakamlıklardan yapılabilecek. İçişleri Bakanlığı Konut Edindirme Birimi’nden veya ilgili Kaymakamlıklardan şahsen, belirtilen tarihler arasında temin edilebilecekleri Kırsal Kesim Müracaat Formları alıp eksiksiz dolduracak ve gerekli evraklarla birlikte teslim edebilecek. Eksik evraklı ve eksik beyanlı müracaat formlarının teslim alınmayacağının önemle duyurulduğu açıklamada, müracaat sahiplerinin form teslimi sırasında şahsen imzaları atmaları için hazır bulunmaları gerektiği de ifade edildi.
Editör: TE Bilisim