KKTC İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği ( IKYD), 2016 yılının ilk aktivitesini “ Kimi Yönetici Yapalım?” adlı çalıştayıile 03.02.2016 Çarşamba günü saat 18.00-20.00 arası Golden Tulip Otel’de gerçekleştirdi.
İşverenlerin ve İnsan Kaynakları Profesyonellerinin katılımı ile gerçekleşen, çalıştayda, dernek Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Sevinç Gürünlü, “Etkili Yöneticilerin Dört Temel Özelliği” konusunda bir sunum yaptı. Çeşitli sektörlerde başta yönetici ve insan kaynakları bölüm sorumluları olmak üzere farklı profildeki katılımcılar; Gürünlü’nün yönettiği çalıştayda, terfi ettirilecek yönetici adaylarında aranması gereken yetkinlikler ve liderlik özelliklerini tartıştılar.
2014 yılında yenilenen İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği (İKYD), “Sürdürülebilir toplumsal başarının elçilerine rehber olmak” vizyonu ile KKTC’deki çalışma hayatında yer alan tüm paydaşların insan kaynakları alanında sürdürülebilir kazanımlar elde etmesini hedefleyen ve ülkemiz dinamiklerini dikkate alarak geliştirilen modellerin çağdaş gelişmeler çerçevesinde uygulanmasını sağlama misyonu ile çalışmalarına devam etmektedir.

Dernek Mart ayında, geçen sene birincisini düzenlediği ve birçok işveren, yönetici, uzman ve akademisyenin katılım gösterdiği İşveren ve İnsan Kaynakları Profesyonelleri Buluşması seminerinin ikincisini gerçekleştirmeyi planlıyor.
 
Editör: TE Bilisim