Açılış töreninde Dernek Başkanı Mehmet Türkelman, Fotoğraf Sanatı Uluslararası Federasyonu (FIAP) Kıbrıs Temsilcisi Nicos Karanikis ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber birer konuşma yaptı.

Dernek Başkanı Türkelman sponsorlara plaket verirken, FIAP Kıbrıs Temsilcisi Karanikis de fotoğraf sanatçılarına sertifikalarını takdim etti.

Konuşmaların ardından sergi gezildi.

TÜRKELMAN: “ALGILARI DEĞİŞTİRMEYİ AMAÇLIYORUZ”

KIFSAD Başkanı Mehmet Türkelman, sergi açılışında yaptığı konuşmada, derneğin kurulduğu 2011 yılından bu yana yaptığı çalışmalara ve kazandığı başarılara değindi.

Derneğin 70 üyesi bulunduğunu belirten Türkelman, fotoğraf sanatını kullanarak, toplum içindeki algıları değiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Yurt dışından gelen uzmanlarla atölye çalışmaları yapıldığına değinen Türkelman, derneğin Kuzey Kıbrıs’ta, Fotoğraf Sanatı Uluslararası Federasyonu (FIAP) sertifikası veren tek dernek olduğunu ifade etti.

KARANIKIS: “İNSANLARI BİR ARAYA GETİREBİLİYOR”

Fotoğraf Sanatı Uluslararası Federasyonu (FIAP) Kıbrıs Temsilcisi Nicos Karanikis, fotoğraf sanatının önemine değindiği konuşmasında, görsel sanatların, çeşitli kültür ve dinden insanları bir araya getirebildiğini vurguladı.

Karanikis, konuşmasının ardından FIAP sertifikası almaya hak kazananlara, sertifikalarını takdim etti.

SİBER: “FOTOĞRAF BİR ÖYKÜYÜ ANLATIR”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de konuşmasında, “Bana göre bir fotoğraf bir öyküyü anlatır. Sayfalarca yazının, konuşmanın anlatamadığını anlatabilir. Bir savaşın en çirkin yüzünü ya da sevgiyi gösterir. Fotoğraf geçmiş, gelecek ve tarihtir” ifadesini kullandı.

Sanatın, ülkelerin gülen yüzü olduğunu belirten Siber, sanatçıya ve sanata çok önem verilmesi gerektiğini vurguladı.
Editör: TE Bilisim