Girne Amerikan Üniversiyesi (GAÜ) Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Uluslararası Mülkiyet Hakkı, Hukuk ve Planlama Akademik Örgütü'nün (International Academic Association on Planning, Law and Property Rights) Yunanistan'ın Volos kentinde organize ettiği konferansa katıldı.
Tesalya Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama bölümü tarafından organize edilen "Planlama Hukuku ve Mülkiyet Hakkı" başlıklı bu konferansa Girne Amerikan Üniversitesi'nden üç bildiri kabul edildi ve bildiri kitapçığında basıldı. Bildiriler, GAÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri Hassina Nafa ve Yrd. Doç. Dr. Dr. Balkız Yapıcıoğlu'nun hazırladıkları "Minakışalı Toprak Sahiplikleri ve Planlama" (Controversial Land Ownership and Planning in Contested Lands) konusuyla, Doç. Dr. Hossein Sadri "Kuzey Kıbrıs'taki Mülkiyet Yanlışları" (Property Wrongs in Northern Cyprus) konusuyla ve Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri "Maraş'ta Mülkiyet Hakkının Çakışlmalı Taleplerinin Haritalanması" (Mappıng Conflıctıng Claıms on Property Rıghts - Varosha) konusuyla hazırladıkları bildiri özetleri konferans organizasyonu tarafından kabul edilip ve konferans kitabında yer aldılar.
Ayrıca, KKTC’deki mülkiyet meseleleri üzerine hazırlanmış olan bu araştırmalar Yrd. Doç. Dr. Dr. Balkız Yapıcıoğlu tarafından konferansta sunuldu.
 
Editör: TE Bilisim