Kıbrıs Toplum Medyası Merkezi (CCMP), “Kıbrıs’ta Medya Ortaklığı İçin Teşvik Hibe Programı” çerçevesinde başarılı olan proje başvurularını duyurdu.

Ara bölgedeki Dayanışma Evi’nde saat 11:00’de yer alan törende duyuruyla birlikte hibe almaya hak kazanan programlarla ilgili sözleşmeler de imzalandı.

Eylül 2012’de MultiCommMedia projesi kapsamında sunulan ve  Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum medyası arasında profesyonel işbirliğini teşvik etmek ve Kıbrıslı Türkler ile Rumlar için ortak medya alanının önemi konusunda diyalog başlatmak amacıyla ortaya çıkan Teşvik Hibe Programı’nı almaya hak kazanan projeler için  15 bin Euro hibe edilecek.

Hibenin Barış Gazetesi ile Cyprus News. EU  tarafından hazırlanan “Voices and Echoes-Sesler ve Ekolar”  ve Rum ve Türk MTV Energy TV ortaklığı tarafından hazırlanan “Cyprus Night Life-Kıbrıs Gece Hayatı”  isimli projelere verileceği  açıklanan törende projeyi hazırlayan taraflar ile CCMP yetkilileri birer konuşma yaptılar.

CCMP Koordinatörleri Beran Cemal ile Michael Simopoulos tarafından yapılan konuşmalarda, CCMC’nin, kuruluşundan bugüne dek medya işbirliğini Kıbrıs’ta toplumların yeniden yakınlaşmasına katkı sağlayacak en önemli alanlardan biri olarak gördüğü ve içerik paylaşımının ve toplumlararası diyalogun iki toplumun gündelik gerçeklerini ve endişelerini daha iyi kavramaları açısından önemli olduğunu düşündüğü vurgulandı.

Medya çalışanlarının  birbirleriyle iş birliği yapma konusunda istekli olmalarının önemli bir gösterge olduğu da kaydedilen konuşmalarda, bu teşvik hibelerinin Kıbrıslı Türkler ve Rumların birbirlerini daha iyi anlamaları açısından faydalı olacağına yönelik inanç da belirtildi.

Editör: TE Bilisim