31 Aralık Gecesi Dünya’nıın bir çok yerinde Mekke’nin Fethi kutlamaları gerçekleşirken Kıbrıs’ta da Evrensel Sevgi ve Kardeşlik Derneği(ESKAD) 4 bölgede Mekke’nin Fethi programlarını halkın ve öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirdi.
Lefke ve Girne şubelerinde halka açık olarak gerçekleştirilen programlarda Semazenler gösterileriyle Kıbrıs halkını büyülerken, sinevizyon gösterileriyle Mekke’nin nasıl fethedildiği ve Kabe’nin nasıl putlardan temizlendiği anlatıldı. Gece de genç öğrencilerin okudukları Mekke’yi anlatan ezgiler de geceye renk kattı.
Programda ayrıca Kur’an-ı Kerim ziyafeti ve konferans gerçekleştirilerek bu güzel gece en güzel şekilde kutlandı. Program sonunda kermese katılım da yoğun bir şekilde gerçekleşti.
Peygamber efendimizin rüyası olan Kıbrıs’ta Hala sultan hazretlerinin ve sahabelerin adası bu yeşil ada da her yıl 31 Aralık gecesi yapılan bu faaliyetler Kıbrıs halkının büyük takdirini toplarken, Noel gibi Müslümanlıkla bağdaşmayan adetlerden de gençlerimizi ve halkımızı uzak tutuyor.
 
Editör: TE Bilisim